Mejora alumbrado playas - València

Mejora alumbrado playas

Tornar

L’Ajuntament elimina un dels focus de major contaminació lumínica amb la millora de l’enllumenat de les platges del Cabanyal i la Malva-rosa

Notario ha explicat que “amb la substitució dels antics 261 projectors obtenim un enllumenat millor, més eficient i sostenible”

10/12/2020

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, ha substituït els 261 projectors amb equips i llums de descàrrega de vapor de sodi de les platges del Cabanyal i la Malva-rosa per 87 noves lluminàries de tecnologia LED. “No sols adeqüem els nivells d’il·luminació al Reglament d’Eficiència Energètica sinó que, a més, eliminem un dels majors focus de contaminació lumínica en la nostra ciutat a canvi d’un nou enllumenat millor, més eficient i sostenible”, ha explicat la regidora Luisa Notario.

 

La intervenció ha consistit en la substitució dels antics projectors de 400 W per 87 noves lluminàries de tecnologia LED amb una potència de 169 W i es reduïx la potència vora un 86 %, el que en termes econòmics també suposa un estalvi anual de 16.895,16 euros, amb la qual cosa es recuperarà la inversió en poc més de dos anys.

Les noves lluminàries són del model Albufera-LED, amb una temperatura de color de 2.700 ºK i un rendiment lumínic de 110 lm/W. A més, estan preparades per ser telegestionades –a través del projecte MatchUp- per incrementar l’eficiència energètica, reduir les emissions de diòxid de carboni, millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i fomentar la mobilitat sostenible i la integració de les TIC. L’objectiu és poder reduir el nivell d’energia i la intensitat de la il·luminació i el consum durant la matinada, quan hi ha una circulació molt menor de persones usuàries. A més, s’elimina la il·luminació directa de l’aigua. 

El pressupost de la intervenció, a punt de concloure ja, ha arribat als 38.590,14 euros, IVA inclòs.