Medidas seguridad covid - València

Medidas seguridad covid

Tornar

L’Ajuntament coordina amb la Generalitat i les forces de seguretat la tornada a la normalitat en acabar l’estat d’alarma i el toc de queda

Joan Ribó: “Volem que les activitats es desenvolupen de manera organitzada i amb molta responsabilitat”

• Façana de la casa consistorial

09/06/2021

L'Ajuntament de València estudia amb la Generalitat i la Delegació del Govern la recuperació de l’activitat social i econòmica de la ciutat en decaure l’estat d’alarma i el toc de queda que han estat en vigor durant pràcticament tota la pandèmia. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s’ha reunit este matí al consistori amb el subdelegat del govern en funcions, Luis Felipe, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José María Ángel, i diversos responsables de la policia nacional, la guàrdia civil i la policia local de València, entre d’altres.

 

L’alcalde ha indicat que “estem estudiant totes les mesures de seguretat, perquè la flexibilització de les restriccions institucionals, la millora de les dades i les vacunacions no ens ha de fer oblidar que continuem en una situació pandèmica a tot el món. Per tant, cal continuar actuant amb precaució”. Tal i com ha expressat l’alcalde, “volem que es desenvolupen de nou les activitats econòmiques i de caràcter social, però d’una forma organitzada, amb responsabilitat”.

L’alcalde ha recordat que, en la reunió celebrada la setmana passada en la Generalitat sobre esta qüestió, “l’Ajuntament ja va anunciar que hi ha activitats que no es faran, com ara la celebració de la Nit de Sant Joan, per tal d’evitar possibles aglomeracions que comporten un repunt de contagis. Però hi ha altres activitats que sí es desenvoluparan perquè tenim la capacitat per a dur-les a terme de manera ordenada. És el cas de concerts, com els que l’Ajuntament està preparant per a la Gran Fira de Juliol. De la mateixa manera, les activitats promogudes per iniciatives privades també han de ser conscients de les mesures de prevenció que han de comportar”. En definitiva, ha dit l’alcalde, “volem que les activitats tornen en un marc de relativa normalitat i, a la vegada, amb molta responsabilitat”.

Per la seua banda, el regidor de Protecció Civil i Policia Local, Aarón Cano, també ha assegurat que “cal procurar la tornada a la normalitat però que esta tornada a la normalitat siga en unes condicions de seguretat absolutes, i no només amb els criteris clàssics de seguretat sinó amb els criteris pandèmics de seguretat”. Cano ha explicat que “l’activitat econòmica ha de retornar però, per tal que retorne amb solidesa, cal mantindre unes garanties de seguretat. La seguretat és fonamental per a la recuperació econòmica, la recuperació social i per tornar al punt on estàvem abans de la pandèmia en les relacions socials”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Aarón Cano