S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Marina de València - València

Vés enrere Marina de València

Tornar

El Ple aprovarà este dijous la modificació que donarà llum verda a l’ampliació de la Marina d’empreses

L'alcalde, Joan Ribó, ha recordat que la situació “deriva d'un destarifo de l'anterior govern; però la nostra voluntat és que la Marina d'empreses es quede en La Marina de València”

• L'objectiu és reparar les discordances respecte als usos permesos en els coberts de la Marina, que es van produir en els anys 2014-2105

20/02/2023

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat este dilluns la voluntat del Govern Municipal que la Marina d'Empreses es quede a la Marina de València. Precisament, el Ple de l'Ajuntament aprovarà este dijous, de manera inicial, el document de Correcció d'Errors del Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits de València de les fitxes referides als coberts 2, 4 i 5 de la Marina de València. Es tracta d'una proposta dirigida reparar les discordances respecte als usos permesos en els coberts de la Marina, que es van produir en els anys 2014-2105, de cara a afavorir el desenvolupament d'iniciatives d'emprenedoria, innovació i promoció laboral, cultural i empresarial.
 

Tal com ha explicat l'alcalde este matí, una vegada que la Corporació aprove este document, este passarà a la Conselleria d'Urbanisme per ser estudiat i ratificat. Ribó ha manifestat el seu “desig, esperança i demanda que tot això se solucione amb la màxima rapidesa”.

Esta discordança en els models dels diferents coberts de la Marina de València està afectant la implantació de la iniciativa impulsada sota el nom Marina d'empreses, un fet que l'alcalde ha lamentat, i sobre el qual ha manifestat el seu desig de ràpida solució. La circumstància de diferències en el catàleg ve, tal com ha recordat l'alcalde, “d'un destarifo que va fer l'anterior govern, del PP, en els anys 2014/2015, en dotar els coberts números 2, 4 i 5 amb dos tipus de protecció diferent”. Una de les fórmules de protecció era la mateixa que té tota la que estava per a la Marina en principi, la que tots coneixíem, que és la que permet efectuar obres a l'interior de l'espai. “I en funció d'això, és com es va oferir a l'empresari Juan Roig la possibilitat d'augmentar i actuar en les instal·lacions per a habilitar la iniciativa denominada Marina d'empreses”, ha explicat Ribó.

“Però llavors –ha continuat- va ser quan es va revelar una protecció aprovada anys arrere, que impedia estes accions. I eixa discordança és el que hem de resoldre, perquè si no, no es podrà avançar”, ha explicat Joan Ribó, qui ha avançat que el pròxim ple municipal abordarà i resoldrà esta discrepància en tot el que competix al municipi, i l'assumpte passarà a la Conselleria d'Urbanisme.

“Esperem, desitgem i demanem que tot tire endavant amb la màxima rapidesa”, ha manifestat l'alcalde de València, qui ha insistit en la voluntat del Govern Municipal que “la Marina d'Empreses se situe a la Marina de València, perquè pensem que és el seu lloc natural”. Ribó ha subratllat la importància de les “iniciatives de Juan Roig com a mecenes en diferents accions de la ciutat”, i ha expressat el desig de l'Ajuntament que la Marina d'Empreses puga habilitar-se pròximament en el Cobert número 4 de la Marina.

Recursos multimèdia

Joan Ribó