S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Mapa teatral València - València

Vés enrere Mapa teatral València

Tornar

Acció Cultural distribueix un mapa per donar a conèixer tots els teatres de València

La regidoria d'Acció Cultural distribueix un mapa il·lustrat que anima a descobrir les sales d'arts escèniques de la ciutat

• Ubicació de les distintes sales teatrals

01/03/2021

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Acció Cultural, impulsa la iniciativa “Coneix els teus teatres” per mostrar les sales d'arts escèniques de la ciutat. Es tracta del primer mapa que assenyala els teatres privats i públics que programen qualsevol disciplina inclosa dins de les arts escèniques. “És una manera de destacar la quantitat d'oferta cultural que ofereix la ciutat i facilitar a la població local i als que ens visiten el gaudi de la cartellera valenciana”, ha explicat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez.

 

El mapa de teatres i sales d'Arts Escèniques de València és “una eina molt útil que anem a distribuir en diferents suports, formats i llocs de la ciutat”, ha destacat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha explicat que “ja ha sortit al carrer a través dels MUPIS, i que romandrà visible en estos panells publicitaris durant el mes de març, ja que el dia 27 és el Dia Mundial del Teatre”.

També serà distribuït en diferents espais municipals, com les biblioteques, els centres municipals de joventut o les oficines de turisme, a més de ser difòs a través de les xarxes socials. Tal com ha explicat Ibáñez, “volem aproximar els teatres a altres espais culturals de la ciutat i a les persones joves, i que formen part dels circuits del turisme cultural”. Ha recalcat que “la campanya persegueix tres objectius: donar a conèixer els teatres de la ciutat, posar en valor la varietat i quantitat de sales i animar el públic a que seguisca la programació de tots aquests espais per a gaudir de les arts escèniques”. "Igual que hi ha mapes que localitzen els nostres museus i monuments, es feia necessari un que assenyale totes les sales escèniques”, ha assegurat.

A través d'una senzilla il·lustració, el mapa permet localitzar les sales de teatre entre els carrers de la ciutat, i a més inclou la direcció i la pàgina web. Forma part de la campanya “Hui, les arts escèniques també necessiten del nostre aplaudiment” #sinTiNoHayCultura impulsada al novembre en col·laboració entre l'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques de País Valencià (AVETID) i la regidoria d'Acció Cultural. Esta iniciativa tracta d'animar a la població a retrobar-se amb les arts escèniques valencianes i a atreure diferents públics.

Finalment, Ibáñez ha destacat que “la nostra ciutat té una llarga tradició teatral i disposa en l'actualitat amb més de 20 sales d'arts escèniques, que són un veritable referent cultural per a la ciutat”. Estes sales ofereixen una programació per a tots els gustos, amb obres per a públic familiar, musicals, obres clàssiques, contemporànies, dansa, circ, etc...

Els teatres marcats al mapa són el Teatre El Musical, La Mutant, Teatre Principal, Carme Teatre, Espai Inestable, Sala Russafa, Teatre Flumen, La Rambleta, Sala l'Horta, Teatre Olympia, Sala Off, Sala Ultramar, Teatre La Estrella, Teatre Micalet, Teatre Rialto, la Màquina, Teatre Talia, Teatre Carolina, Teatre Cercle, el Teatret, Artea Espai, Teatre Escalante (el centre de gestió) i la Sala Matilde Salvador.

València va ser coneguda pels seus teatres i va arribar a disposa d’un bon nombre d'ells, molts dels quals han desaparegut, com el Teatre (de la) Princesa, el Teatre de la Marina, el Teatre Russafa, el Teatre Apolo, el Tívoli, el Pizarro, l’Eslava o el primitiu Teatre València Cinema.

Recursos multimèdia

Maite Ibañez