Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Música per la igualtat - València

Vés enrere Música per la igualtat

Volver

L’Ajuntament presenta el projecte “Música per la igualtat”

Amb motiu del Dia dels Drets Humans, s’han elaborat tres llistes temàtiques de cançons en valencià disponibles en Spotify i Youtube

• Enganxina de la iniciativa Música per la igualtat

09/12/2022

Les regidores de Gestió de Recursos i d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lluïsa Notario i Lucía Beamud, respectivament, han presentat este matí en l’Oficina Municipal de No Discriminació (ONDIS) el projecte “Música per la igualtat”. Amb motiu del 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, el Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el Servici d’Igualtat ha elaborat un conjunt de tres llistes temàtiques de cançons que s’integren dins de “Música, València!”, la recopilació més gran de música en valencià en Spotify i YouTube.
 

Les responsables municipals han incidit que “la música és una ferramenta molt poderosa per transmetre missatges, sensibilitzar sobre qualsevol situació injusta o desigualtat”. A més, les edils han destacat que “els i les cantants són grans prescriptors i els seus missatges, de vegades, van molt més lluny que qualsevol altra campanya més convencional”. En eixe sentit, l’Ajuntament utilitza la música amb el doble objectiu de denunciar les desigualtats i reivindicar una igualtat efectiva, així com fomentar l’ús del valència.

Les llistes que s’hi han elaborat són “Cançons per al 8M”, “Orgull valencià” i, ara, “Drets humans”, amb 30 temes que parlen d’estos drets i els reivindiquen. Totes tres pretenen posar en valor el feminisme, la diversitat i els drets humans a través de la música.

Per a difondre les cançons s’han senyalitzat les dependències municipals del Servici d’Igualtat amb uns adhesius de vinil que contenen el codi QR que dona accés al projecte, allotjat en el web d’Igualtat. En total, s’han elaborat 50 adhesius de 20x20 cm i 100 de 10x10 cm, que també es faran arribar per carta a les quatre escoles municipals i a una huitantena d’entitats vinculades amb la lluita per la igualtat i els drets humans.

“Música, València!” agrupa fins a 46 llistes de cançons classificades en quatre grans categories: novetats (1), gèneres (24), moments (7) i temàtiques (14). Tot este conjunt es pot consultar en el web del Gabinet de Normalització Lingüística i està disponible en els seus perfils de Spotify i YouTube, amb el nom d’usuari @envalenciàVLC.

Recursos multimedia

Lluïsa Notario
Lucía Beamud