Limpieza playas Semana Santa - València

Limpieza playas Semana Santa

Tornar

Un operatiu format per 31 persones i 10 vehicles mantindran netes les platges de la ciutat durant la Setmana Santa

El vicealcalde de València recorda que els passejos marítims estaran «en perfectes condicions» després de la retirada de sorra dels últims temporals

• Les platges del Parc Natural de l'Albufera i la platja de Rafalell i Vistabella disposen de neteja manual

30/03/2022

Un operatiu format per 31 persones i 10 vehicles (entre furgonetes i tractors) mantindran netes les platges de València durant la Setmana Santa, segons ha informat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha afegit que els passejos marítims «estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants itornar-laa les platges».

L'Ajuntament de València ja té enllestit el dispositiu de neteja en platges per la Setmana Santa d'enguany, una festivitat «que pràcticament ja podrem gaudir en plena normalitat i, si l'oratge acompanya, podria omplir les platges de València de veïns i visitants», ha explicat el vicealcalde Campillo. Amb estes bones perspectives «és important recordar que els passejos estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants i tornar-la a les platges», ha assenyalat el també regidor d'Ecologia Urbana.

El dispositiu global de neteja de les platges de València per a Setmana Santa estarà format per un total de 31 persones i 10 vehicles, entre tractors, 4x4 i furgonetes. Concretament en les platges urbanes del nord les brigades es compondran d'un total d'11 persones diàries (treballant mitja jornada) tots els dies laborables, festius i diumenges, una programació que ja s'aplica i que es prolongarà fins al 19 de maig. A les platges naturals del sud, el dispositiu estarà format d'un total 20 persones diàries, tots els dies laborables, festius i diumenges, des del dia 8 fins al 26 d'abril.

Totes les platges de València han de complir un protocol de neteja per protegir la fauna i el cicle ecològic establit d'acord amb el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral Valencià (PATIVEL). En este cas, només la platja de Rafalell i Vistabella té protecció especial per fauna, on es farà neteja manual.

La neteja manual consistix a buidar les papereres, substituir les bosses de plàstic de què disposen per a la recollida de residus per bosses buides i arreplegar manualment de l'arena els residus de plàstic, paper i altres. La neteja mecanitzada en la resta de platges urbanes es fa amb un tractor amb garbelladors d'arena que retiren i separen els residus.

Al sud, el protocol de neteja de les platges naturals també ha de complir amb les normes del PATIVEL. D'acord amb estes restriccions, el mètode de neteja de cadascuna de les platges serà el següent:

 

Pinedo

LArbre del Gos - Gola del Pujol

Gola del Pujol - Reserva de la Punta

Reserva de la Punta. Sud del Parador

Platja
Perellonet

15 de març - 31 de juliol (inclou Setmana Santa)

Mecanitzada

Manual

Manual

No entra

servici neteja

Mecanitzada amb restriccions

1 agost -

31 octubre

Mecanitzada

Mecanitzada

Manual

No entra el

servici neteja

Mecanitzada

1 novembre -

14 març

Mecanitzada

Manual

Manual

No entra el

servici neteja

Mecanitzada amb restriccions

 

La neteja manual consistix a buidar les papereres, substituir les bosses de plàstic de què disposen per a la recollida de residus per bosses buides i arreplegar manualment de l'arena els residus de plàstic, paper i altres. La neteja mecanitzada es fa amb tractor amb garbelladors d'arena que retiren i separen els residus.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo