Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Licitación primera fase parque Coves Carolines - València

Vés enrere Licitación primera fase parque Coves Carolines

Volver

L'Ajuntament licita la primera fase del futur parc de les Coves Carolines de Benimàmet

• Recreació del futur parc de Coves Carolines de Benimàmet

11/09/2023

  • Les obres compten amb un pressupost de 2,16 milions d'euros i hauran de ser executades en un termini de 10 mesos
  • El parc tindrà una àrea total de 45.000 metres quadrats i es contempla la recuperació d'alguns exemples dels habitatges-cova de la pedania

L'Ajuntament ha tret a licitació pública l'execució de les obres d'urbanització i adequació paisatgística de la primera fase del parc de les Coves Carolines de Benimàmet amb un pressupost inicial de 2,16 milions d'euros. L'objectiu principal d'esta actuació és dotar a esta pedania de l'oest de la ciutat de València “d'un gran espai lliure que done resposta a les necessitats d'esplai, joc i esport dels veïns”, tal com detalla la memòria del projecte municipal.

“La construcció total del parc, que comprén una àrea de 44.971,02 m², conjugarà els conceptes de medi ambient, barri, esport i memòria del patrimoni, a més de contemplar la recuperació d'alguns exemples dels pocs habitatges-cova que queden en Benimàmet”, ha assenyalat Juan Carlos Caballero, regidor de l'Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals de l'Ajuntament de València. D'igual manera, el projecte global planteja solucions viàries en les vores del futur parc i als carrers del seu entorn, per a resoldre els habituals problemes d'accessibilitat i trànsit.

La primera fase de les obres, que s'executaran en un termini de 10 mesos, consistix fonamentalment en la reurbanització del carrer Campament —que tindrà una velocitat limitada a 30 km per hora— la creació d'una nova rotonda, per a donar solució a la continuïtat dels carrers Sant Josep i Cocentaina, a més de la millora paisatgística del talús que recau sobre la CV-31. La zona on s'executaran els treballs en esta primera fase comprén una àrea de 10.346,49 m².

Les condicions físiques del lloc i la complexitat del projecte van fer que fora necessària la seua execució en dos fases, ja que la construcció del parc ha requerit l'expropiació o compra de béns immobles en la zona, així com la intervenció de diferents servicis municipals de l'Ajuntament de València.

El pendent del talús que dona a la CV-31 requerirà el moviment de terres per a habilitar un camí d'accés als servicis municipals de Parcs i Jardins, per a les futures labors de manteniment. D'igual manera, serà necessari el desviament del traçat d'algunes línies elèctriques existents.

El projecte bàsic i d'execució ha sigut elaborat per Oficina Tècnica TES S.L., que va resultar adjudicatària per acord de la Junta de Govern Local del 24 de març de 2023. Les empreses interessades a participar en la licitació del contracte d'execució de les obres d'urbanització i adequació paisatgística de la primera fase del parc de les Coves Carolines de la pedania de Benimàmet disposen de termini fins al 18 de setembre per a presentar les seues ofertes.

Recursos multimedia

Juan Carlos Caballero