Licencias urbanísticas - València

Licencias urbanísticas

Tornar

Urbanisme té pendents 1.197 llicències urbanístiques, una dècima part que en 2015

La vicealcaldessa destaca que “en 2015 ens vam trobar més de 10.000 llicències pendents i hem baixat la xifra a la dècima part”

• Edificis en construcció al barri de Malilla

18/05/2022

La Regidoria de Desenvolupament Sostenible té actualment 1.197 llicències urbanístiques pendents de tramitació davant les 10.150 que hi havia en 2015. Així ho ha assegurat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha valorat que “la gestió que s’ha fet des del servici de llicències urbanístiques, el pas importantíssim que s’ha donat en estos huit anys, és inqüestionable. Per què? Perquè és objectiu”.

 

La regidora ha declarat que “són dades objectives. No són declaracions polítiques ni discursos polítics. Són dades que són públiques i transparents, a les quals qualsevol ciutadà o ciutadana pot accedir i que són fàcilment comprovables”. 

Gómez ha repassat “totes les mesures que hem posat en marxa per millorar la plantilla del servici i augmentar-la i quadruplicar-la, la digitalització dels expedients, l’impuls que ha donat l’Ajuntament en la simplificació dels tràmits que cal realitzar per obtindre una llicència, l’impuls del decret de les declaracions responsables però l’impuls també de les entitats col·laboradores urbanístiques de la Generalitat (ECUVS), ha permés que este Ajuntament haja reduït a una dècima part totes les llicències que estan pendents de resoldre i d’assignar per part de l’Ajuntament”.

Sandra Gómez ha reiterat que “si abans hi havia un embús de més de 10.000 llicències en l’any 2015, en els anys del Partit Popular, hui a penes hi ha més de 1.000 llicències pendents de resoldre per part de l’Ajuntament”.

Dades de tramitació urbanística

En 2015 hi havia a l’Ajuntament de València 10.150 expedients en tràmit, que gestionaven 4 arquitectes municipals. Eixe any es va produir el mínim històric de petició de llicències urbanístiques. Només es van sol·licitar 329 permisos d’obra per a vivendes i es tardava entre 10 i 18 mesos a assignar un tècnic a cada expedient.

En 2022, el servici municipal té 12 arquitectes municipals, s’han simplificat els tràmits, s’han digitalitzat els expedients i, a més, s’atenen unes 1.300 consultes ciutadanes. Enguany s’han demanat 3.223 llicències i transcorren entre sis i huit mesos per a tindre un primer informe urbanístic.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez