Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Las Naves. Entrega premios DMVSC - València

Vés enrere Las Naves. Entrega premios DMVSC

Volver

La IV edició del concurs de vídeos “De Major Vull Ser Com...” bat rècords de participació

Més de 230 alumnes de vora quaranta centres educatius de tota la Comunitat Valenciana competeixen amb 75 vídeos que reivindiquen a la dona científica

• Concurs

08/02/2021

El concurs de vídeos “De major vull ser com...”, organitzat pel Centre d’Innovació Las Naves i per la Fundació Fisabio, tanca la quarta edició amb les xifres més altes de participació des que el certamen se celebra. Enguany s’han batut tots els rècords i l’edició compta amb 75 vídeos presentats, realitzats per un total de 234 alumnes procedents de 41 centres educatius repartits per tota la Comunitat Valenciana. El lliurament de premis serà online i se celebrarà el pròxim dijous 11 de febrer, per fer-lo coincidir amb el “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència”, a través dels canals de Youtube de Las Naves i Fisabio.

 

El pròxim dimarts 11 de febrer, amb motiu de la celebració de l’efemèride del “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència”, s’emetrà a través dels canals de Youtube de Las Naves i Fisabio la gala online de lliurament de premis. La situació actual derivada de la pandèmia ha obligat a suspendre l’acte presencial que se celebrava habitualment, i els centres participants i qualsevol persona que ho desitge podrà seguir la cerimònia a través d’internet.

 

CICLE DE WEBINARS I QUATRE MODALITATS DE PREMIS 

 

El concurs “De major vull ser com…” es dirigeix a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius d’FP de tota la Comunitat Valenciana. La realització dels vídeos a les aules durant diversos mesos no sols els suposa un aprenentatge en formació audiovisual, sinó, el més important, una investigació i identificació de referents de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, per reivindicar-les i denunciar el tremend impacte que han patit per part del patriarcat, fins al punt d’haver passat desapercebudes. El concurs vol ser una eina més perquè els alumnes les visibilitzen.

En aquesta edició, a més, els i les participants han pogut prèviament gaudir d’un cicle de webinars, retransmès també pels canals de Youtube de Las Naves i Fisabio, sobre igualtat i la lluita contra el masclisme en el món de la ciència, i sobre la realització audiovisual de curtmetratges.

A la gala del pròxim dijous 11 de febrer es lliuraran tres de les quatre modalitats de premis: al millor guió, a la millor producció audiovisual i al vídeo més innovador en la selecció del personatge o col·lectiu. Cadascun d'aquests premis, amb les dues categories corresponents: la d’ESO i Cicle Bàsic d’FP i la de Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior d’FP. D’altra banda, la plataforma per a votar el millor premi per part del públic romandrà oberta quinze dies. Qualsevol persona podrà votar pel seu vídeo favorit d’aquesta edició.

 

JURAT

 

El jurat que avaluarà els vídeos d’aquesta quarta edició està format per Soledat Rubio, directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, Luis Zurano, membre de la Unitat de Comunicació Científica de la Universitat Politècnica de València, Llúcia Martínez Priego, responsable del Servei de Seqüenciació de Fisabio i divulgadora científica, Sara Verdú, tècnica I+D+i especialista en Participació i Polítiques d’Igualtat de Las Naves i Paqui Méndez, directora de Curtmetratges per la Igualtat i directora de l’Associació per la Co-Educació