Las Naves Subvenciones Missions 2030 - València

Las Naves Subvenciones Missions 2030

Tornar

València subvencionarà amb 750.000 euros projectes d'innovació orientats a millorar la vida de les persones

Esta línia d'ajudes, que es pot sol·licitar fins al 23 d'abril, s'emmarca en l'estratègia ‘Missions València 2030’

• L'antic llit del Túria, recuperat per millorar la vida de la ciudadania

30/03/2021

L'Ajuntament de València subvencionarà amb 750.000 euros els projectes d'innovació orientats a millorar la vida de les persones a l'empara de l'estratègia ‘Missions València 2030’, seleccionada per la Comissió Europea en 2020 com una de les 6 millors iniciatives innovadores d'Europa. Concretament, el consistori finançarà, amb fins a 50.000 euros, cada projecte, “amb el propòsit de mantindre i generar ocupació de qualitat associada al desenvolupament d'innovació”.

 

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, ha explicat que “es destinen, de nou 750.000 euros, a subvencionar el desenvolupament d'idees i projectes innovadors que permeten a València ser una ciutat més saludable, més sostenible, més compartida i més emprenedora”. “Som de les primeres ciutats d'Europa que treballen en esta línia que marca la Comissió Europea i volem donar un fort impuls des de l'Ajuntament perquè siga una realitat”, ha manifestat.

Carlos Galiana ha recordat que “fa només unes setmanes que València es va convertir en la primera ciutat europea a aprovar una missió encaminada a tindre aire de qualitat per a respirar, València Ciutat Neutra, i aconseguir almenys 3 barris o pobles de València climàticament neutres abans de 2030 per i per a la ciutadania, consolidant-se així, com a referència europea en el nou programa marc d'investigació i innovació ‘Horitzó Europa 2021-2027’ orientat a missions que milloren la vida de les persones”.

Estes línies de subvencions, que es podran sol·licitar fins al 23 d'abril de 2021, “són una anomenada a l'acció per a tot l'ecosistema d'innovació (sector privat, sector públic, Universitats i centres d'investigació, i societat civil organitzada) per a presentar idees, productes, serveis, iniciatives i projectes innovadors procedents de qualsevol àmbit, sector, activitat, tecnologia o font de coneixement, que puguen demostrar el seu potencial impacte en la millora de la vida de les persones a la ciutat de València”.

2,3 MILIONS PER A IMPULSAR LA INNOVACIÓ

“Amb estes subvencions al desenvolupament d'innovació a la ciutat, València aconsegueix la xifra de 2,3 milions d'euros posats en el mercat per a l'impuls de la innovació en els últims anys”, ha informat el regidor, després de recordar que en el període 2018-2020 s'han presentat més de 200 projectes d'innovació dels quals s'han seleccionat per al seu desenvolupament 37 projectes d'innovació.

“Cal destacar que València lidera al costat del Ministeri de Ciència i Innovació i dins de la Xarxa INNPULSO la creació d'un nou concepte de subvencions públiques a la innovació les millores i les innovacions de la qual podran posar-se en marxa l'any 2022. Es busca major impacte en la innovació i les subvencions de València són una referència nacional per a això”, ha afegit Galiana, qui ha conclòs amb una afirmació: “La línia consolidada de subvencions orientada a innovació que millora la vida de les persones, impulsa el compromís des de la Delegació d'Innovació i Gestió del coneixement amb l'Estratègia Urbana i les missions de la ciutat, i contribueix a avançar en el compliment a València dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a 2030”.