La Mostra dels Instituts. Berlanga para estudiantes - València

null La Mostra dels Instituts. Berlanga para estudiantes

Tornar

El cine de Luis García Berlanga protagonitzarà enguany les projeccions per a estudiants de la Mostra

La Mostra dels Instituts busca crear nous públics en el centenari del naixement del director

Un moment del rodatge de

• Un moment del rodatge de "Bienvenido Mister Marshall"

08/02/2021

La 36ª edició de la Mostra celebrarà enguany el centenari del naixement del director valencià Luis García Berlanga dedicant el seu projecte educatiu a la figura del cineasta. Així, el festival dedicarà la secció “La Mostra dels Instituts” a la projecció d’algunes de les seues pel.lícules, que seran acompanyades d’una guia didàctica i una proposta de temes de debat per als instituts que hi participen.

 

“La Mostra dels Instituts” és una secció educativa del certamen que busca crear nous públics entre els espectadors més joves. L’equip del festival debat i comenta amb els estudiants la pel.lícula emmarcant-la en el seu context històric i social i obrint temes de debat. El format habitual es celebrava en sales de cine però, en l’edició de 2020, es va haver de celebrar en format virtual a causa de la pandèmia. Enguany, la Mostra es celebrarà del 15 al 24 d’octubre i s’espera que la situació sanitària permeta tornar al format presencial.

Una vegada tancada la programació de la Mostra dels Instituts, s’obrirà el termini per tal que els centres educatius que ho desitgen s’hi puguen inscriure en la pàgina web.

Luis García Berlanga és una referència constant en la Mostra de València, que li va dedicar una retrospectiva ja en la seua primera edició, en 1980. D’aleshores ençà, el certamen ha projectat un cicle homenatge, ha realitzat exposicions al voltant de la seua figura i, fins i tot, Berlanga ha protagonitzat un dels seus cartells.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que “Luis García Berlanga va nàixer a València i és fill predilecte d’esta ciutat des de l’any 2009. El seu cine va gaudir d’una enorme projecció nacional i internacional, que va exportar un sentit de la sàtira, la crítica i la mordacitat que ell mateix va definir com a faller i pirotècnic i que valencians i valencianes sentim com a molt nostre”. Segons la regidora, “per tot això, i per la gran qualitat del cine de Berlanga, dedicarem enguany una part important de les activitats de La Mostra de València a esta figura clau en el nostre cinema”.