Juegos Centros de Mayores - València

null Juegos Centros de Mayores

Tornar

Els centres de majors de València recuperen activitats i els jocs de taula

Pilar Bernabé destaca “el nou pas per a aconseguir la nova normalitat i que els majors puguen recuperar les activitats prèvies a la Covid”

• Persones majors amb un joc de taula

22/09/2021

Els Centres Municipals d'Activitats de Persones Majors de València han recuperat les activitats i els jocs de taula que encara romanien restringits a conseqüència de la pandèmia. El retorn al nivell d'alerta 1 decretat per la Conselleria de Sanitat a causa del gradual descens de contagis ha permés a la Regidoria d'Envelliment Actiu reprendre la majoria de servicis que es prestaven en els centres de majors abans de la Covid complint amb les prescripcions sanitàries vigents.

 

La regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha destacat “el nou pas que esta mesura suposa per a aconseguir la nova normalitat en els centres d'activitats per a persones majors”. “Els nostres majors ja podran accedir als bars i cafeteries, podran fer activitats lúdiques, de joc i augmentem els aforaments al 50% perquè siga el major nombre de persones majors les que puguen realitzar activitats en els nostres centres”, ha explicat.

Les noves mesures suposen recuperar les activitats que es presten en els centres de majors amb una limitació d'aforament del 75% i els jocs de taula sota unes condicions específiques per a evitar els contagis. Així, les persones usuàries hauran de guardar una distància mínima entre les cadires de diferents taules de dos metres i cada taula només podrà reunir un màxim de sis persones.

El material per a les activitats, en qualsevol cas, haurà de ser aportat per les persones usuàries i, en cas de no ser possible, s'adaptarà l'activitat de manera que s'evite l'ús de material compartit i col·lectiu. Paral·lelament, es mantindran els servici de biblioteca, préstecs de llibres, sales de lectura, jocs de taula, aplicant les mesures d'higiene, neteja i desinfecció adequades. Igualment, també es potenciarà l'ús de les tecnologies digitals.

Igualment, es permetrà l'obertura de servici de menjador seguint les mesures disposades per a la població general i es podrà desenvolupar servici de menjar per a portar.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé