S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Juego geocaching Santo Grial - València

Vés enrere Juego geocaching Santo Grial

Tornar

Més de 250 persones descarreguen el joc de geocaching del Sant Grial al mes del seu llançament

Qui descobrix totes les pistes i endevinalles rep un kit amb articles oficials de l’experiència en l’oficina d’informació turística del carrer de la Pau

• El joc ha sigut premiat en la categoria nacional del XXVI Concurs de Turisme Actiu, que organitzen FITUR i la revista AireLibre

03/04/2021

Un total de 256 persones han descarregat el joc de geocaching ‘Darrere de les pistes del Sant Grial’ durant el primer mes de llançament. Es tracta d’una gimcana en què, amb ajuda del mòbil, els participants resolen endevinalles que els porten a recórrer diferents punts de la ciutat vinculats a la història del Sant Calze custodiat a la Catedral i que el Vaticà reconeix com a autèntic. Una vegada finalitzada l’activitat, s’obté un codi canviable per un kit d’articles oficials de l’experiència en l’oficina d’informació turística del carrer de la Pau. Esta iniciativa forma part de la campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, junt amb la Fundació Visit València i Turisme Comunitat Valenciana, per a promocionar València com a destinació cultural i de pelegrinatge amb motiu del segon any jubilar.

 

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que “es tracta d’una proposta turística diferent, no només per a gent que vinga expressament a conéixer la relíquia pel seu valor històric o religiós, també per a turistes i veïns que desconeguen la història del Sant Calze però es puguen sentir atrets per l’aura de misteri que embolica al relat”. García ha afegit que “és un joc que, d’altra banda, resulta idoni per realitzar en estos moments, ja que no requerix cap contacte ni pot portar a aglomeracions”.

El joc ‘Darrere de les pistes del Sant Grial’ convida veïns, veïnes i visitants a posar-se en la pell d’un dels membres de la família de Sabina Suey, la dona que va salvar la relíquia durant la Guerra Civil. Es tracta d’una aventura de geocaching, una plataforma que va guiant, per coordenades GPS, cap a diferents espais de València relacionats amb la copa que es conserva a la Catedral. L’activitat permet submergir-se, a través del telèfon mòbil, en la història del Sant Calze per onze punts de la ciutat, mitjançant referències arqueològiques i històriques. En finalitzar tots els reptes, trencaclosques i endevinalles, els participants reben un codi que han de presentar en l’oficina de turisme del carrer de la Pau número 48 per obtindre un kit format per articles oficials de l’experiència. El joc ha sigut premiat en la categoria nacional del XXVI Concurs de Turisme Actiu, que organitzen FITUR i la revista AireLibre. Tota la informació i instruccions per a la descàrrega gratuïta estan al web de Visit València.

La proposta forma part de la campanya ‘València, destinació del Sant Grial’, impulsada amb motiu del segon any jubilar del Sant Calze i inspirada en les aventures d’Indiana Jones. El vídeo promocional té com a narrador al doblador d’Harrison Ford en les pel·lícules que donen vida al cèlebre arqueòleg de la saga cinematogràfica i convida a conéixer els secrets i misteris entorn de la relíquia custodiada a la Catedral de València, l’única en el món que no té argument científic en contra que fora la realment utilitzada en l’últim sopar. Esta copa va iniciar el seu viatge a Jerusalem i va ser venerada a la Roma del segle III fins que, assetjada per la persecució dels cristians, es va traslladar per ordre de Sant Llorenç a la península ibèrica, a terres aragoneses, fins culminar el seu trajecte a la Catedral de València, de la mà d’Alfons V el Magnànim, l’any 1432.

Recursos multimèdia

Emiliano García