Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Jornada seguridad PLV - Mayores - València

Vés enrere Jornada seguridad PLV - Mayores

Volver

Més de 130 persones majors assistixen a la jornada sobre seguretat que impartix la Policia Local en el centre Nou Benicalap

• Estas charlas están organizadas por las Concejalías de Mayores y Seguridad Ciudadana

16/04/2024

  • L'objectiu d'estes xarrades és que els “consells de seguretat, enganys i estafes” arriben als 51 centres municipals de majors situats en els diferents barris de la ciutat
  • Les sessions tracten sobre furts, robatoris i ciberdelinqüència

Les persones usuàries dels Centres Municipals d'Activitats a Persones Majors (CMAPM), estan rebent, des del 30 de gener, xarrades sobre consells de seguretat per part de la Policia Local de València.

Amb la sessió d'este dimarts, són onze ja les jornades que s'han realitzat en els centres de majors que corresponen als set districtes de comissaries de proximitat que hi ha a la ciutat i que es van iniciar el mes de gener passat en el centre del barri de Soternes.

El regidor de Persones Majors, José Vicente Gosálbez, ha explicat que “des de la Regidoria sabem que estos problemes els preocupen, es tracta de persones vulnerables i des de les administracions públiques, que són les més pròximes, hem organitzat juntament amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana estes xarrades que impartix la Policia Local que és qui més sap d'estos problemes”.

La jornada d'este dimarts s'ha celebrat en el centre Nou Benicalap i a ella han assistit més de 130 persones preocupades per la seua seguretat. L'objectiu d'esta iniciativa és que estos “consells de seguretat, enganys i estafes”, arriben als 51 centres municipals de majors situats en els diferents barris de la ciutat.

Així mateix, Gosálbez ha indicat que “les persones majors són les més confiades, moltes d'elles viuen soles i hi ha vegades que amb l'excusa d'entaular una conversa, els donen massa pistes a aquells individus que el que pretenen és estafar-los o fer-los mal, per això, volem oferir-los el major nombre de pautes de seguretat dins i fora de casa”.

L'edil també ha manifestat que des que va assumir la delegació, una de les seues principals preocupacions ha sigut la seguretat, la tranquil·litat, la protecció i la prevenció perquè “dins de casa i no siguen objecte d'engany, fraus i estafes, evitant que estranys accedisquen i puguen robar-los o agredir-los”.

En estes xarrades també se'ls dona consells de seguretat en diferents àmbits de la vida diària com el carrer, la casa o els transports públics i sobre accions que presenten un perill especial, com és el cas de les visites als bancs o la retirada de diners en efectiu dels caixers automàtics.

Un altre dels punts en els quals estes sessions posen especial atenció és en la ciberseguretat. Els agents els donen una sèrie de senzills consells pràctics com la realització de còpies de seguretat diàries, la utilització d'antivirus o la creació de contrasenyes segures, que els ajuden a utilitzar els seus ordinadors i els seus dispositius mòbils de manera segura.

Recursos multimedia

José Vicente Gosálvez