JGL. Servicio socorrismo Cruz Roja playas - València

JGL. Servicio socorrismo Cruz Roja playas

Tornar

El servici de salvament, socorrisme i punts accessibles en les platges de València s’enceta l’1 de juny

El vicealcalde Sergi Campillo informa de l’adjudicació d’este contracte a Creu Roja que consolida l’ampliació de dies i d’horari de l’any passat

• Servici de socorrisme de les platges, operatiu a partir de l'1 de juny

21/05/2021

La temporada de bany estival a les platges de València s'iniciarà el pròxim 1 de juny i finalitzarà el 15 de setembre, a excepció de la Devesa, on l’operatiu estarà de l'1 de juliol al 31 d'agost. Així ho ha explicat el vicealcalde en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local on també ha explicat que el contracte per a la prestació del servici d’assistència sanitària, salvament, socorrisme i ajuda al bany de persones amb diferents capacitats ha sigut adjudicat, per 2,7 milions d’euros, a Creu Roja. A més d’este acord, que suposa una ampliació dels horaris i de la temporada de bany respecte a contractes anteriors, l’executiu ha aprovat, entre altres assumptes, la convocatòria d’ajudes municipals del Pla Reviure, dedicat a la reforma i lloguer de les vivendes buides de la ciutat per a la seua eixida al mercat a un preu assequible. Enguany estes prestacions s’incrementen si els propietaris escometen rehabilitacions per aconseguir vivendes adaptades.

 

El vicealcalde i portaveu del govern local, Sergi Campillo, també ha informat del consens per encomanar a la societat pública Pla Cabanyal-Canyamelar, SA (PCCSA), la regularització i venda de 96 parcel·les municipals, als carrers Eugenia Viñes i Pavia. Es tracten d’unes propietats municipals que alberguen construccions privades, antigues cases de pescadors que van acabar convertint-se en edificacions de diverses altures, en primera línia de la platja del Cabanyal, i ara podran exercir el seu dret de propietat comprant el solar i oblidar-se de la caducitat de la concessió”, ha explicat l’edil en aclarir que “les tasques materials de gestió de la regularització d’estes parcel·les, tenen un pressupost de 86.898,17 euros, sense IVA, i per un termini de durada de l'encàrrec de vuit mesos”. “Amb esta gestió ordenem la situació particular d’uns 250.000 metres quadrats, i consolidem el dret de propietat de famílies de la zona”, ha assegurat.

La Junta de Govern Local també ha impulsat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el consell regulador de la Denominació d’Origen “Arròs de València” per promocionar, dinamitzar, desenvolupar, i garantir la sostenibilitat del sector arrosser de la ciutat. I així mateix ha aprovat la convocatòria de subvencions per als col·legis que participen del projecte 50/50 i aporten les millors propostes per fomentar l’eficiència i l’estalvi energètic en els centres educatius. Este estalvi energètic i d’aigua potable permetrà fins a 15 col·legis optar a les ajudes municipals, que sobrepassaran els 100.000 euros en total.

En la seua compareixença per donar compte d’estos assumptes acordats a l’esmentada reunió, Sergi Campillo, que ha estat acompanyat per la també vicealcaldessa i portaveu del govern municipal, Sandra Gómez, ha explicat que, segons el contracte adjudicat a Creu Roja, l'horari del servici de salvament i socorrisme a les platges del nord serà de 10,00 a 20.00 hores amb una prestació mínima de vigilància de 9,00 a 10.00 hores; mentre que a les platges del sud l'horari serà de 10,30 a 19.00 hores amb servici mínim de vigilància de 10,00 a 10.30 hores i de 19,00 a 19.30 hores. Pel que fa a la platja de la Devesa, l'horari serà d'11,00 a 18.00 hores.

El servici s’ha adjudicat per un preu de 2.710.000 euros, IVA inclòs, té una durada per dos anys, i suposa una ampliació dels horaris i de la temporada de bany respecte a contractes anteriors. “L’any passat amb motiu de la covid acordàrem este horari, i enguany el consolidem per garantir el millor servici en les platges de una de les ciutats de la comunitat autònoma amb més banderes blaves de tot l’Estat”, ha aclarit el vicealcalde.

Respecte als punts accessibles, Sergi Campillo ha informat que també seran gestionats per la mateixa empresa “amb la política inclusiva que defen l’equip de govern”. Les dates seran del 15 de juny al 15 de setembre a la platja del Cabanyal; de l'1 de juliol al 15 de setembre en la Malva-rosa; i de l'1 de juliol al 31 d'agost en la de Pinedo.

OBERT EL TERMINI PER SOL·LICITAR AJUDES DEL PLA REVIURE

D’altra banda, i en referència al Pla Reviure, el vicealcalde ha recordat que els propietaris de vivendes que opten a estes ajudes que es poden demanar des de hui fins al 21 de juny, podran rebre 20.000 euros per a la reforma de la vivenda i un màxim de 60.000 euros independentment dels habitatges que incorpore al projecte. “Enguany, i com a novetat, es concedirà una subvenció de 25.000 euros per a les rehabilitacions que doten a la vivenda d’accessibilitat i la convertisquen en un habitatge adaptat. A canvi d’esta subvenció, els propietaris han de tindre l’habitatge un mínim de quatre anys dins del programa municipal i el preu del lloguer no pot superar els 600 euros”, ha subratllat Sergi Campillo.

 

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sergi Campillo