JGL. Reurbanización entorno Isabel la Católica - València

JGL. Reurbanización entorno Isabel la Católica

Tornar

La reurbanització de l'entorn del carrer Isabel la Catòlica incrementarà fins un 70% l’espai per als vianants

Demà s'obri el termini per a sol·licitar ajudes del Pla Resistir per a aquelles empreses del sector cultural que van quedar excloses en l'anterior convocatòria

• Vista aèria de l'entorn del carrer Isabel la Catòlica

16/04/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat hui l’inici del procediment per a l'adjudicació de les obres de reurbanització del carrer Isabel la Catòlica. Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, “es tracta d'una reivindicació històrica per part de l'associació de comerciants del centre històric, perquè és un dels principals eixos comercials de la nostra ciutat”. En la roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Govern, la vicealcaldessa ha exposat altres temes que s’han aprovat com la un nou paquet de pagament d’ajudes del Pla Resistir, l'ampliació del xec escolar al mes de juliol o projectes per a la recuperació del barri del Cabanyal –Canyamelar.

 

 El carrer Isabel la Catòlica actualment té una vorera estreta i tres carrils de circulació, i amb esta actuació es crearà un boulevard verd “revertirem l'equació perquè el 70% de l'espai siga ocupat per vianants i el 30% per vehicles. A més pensem que crear zones de passeig amable i tranquil fomentarà l'activitat comercial”. Gómez ha explicat que esta mesura serà important per a la reactivació econòmica d'un dels sectors que més ha patit els efectes de la pandèmia i ha afirmat que “és important ajudar a este sector no sols amb ajudes directes sinó amb mesures que activen l'economia”.

 

PLA RESISTIR

 

La Junta de Govern Local ha aprovat el pagament de 79 subvencions a autònoms i PYMES dels sectors econòmics tradicionals de València, els quals ja han rebut 347.000€ des que es va posar en marxa esta segona convocatòria del Pla Resistir. També s'ha aprovat el pagament de 173.000 euros corresponents al primer bloc de les ajudes al sector del taxi. La vicealcaldessa ha destacat que “s'estan realitzant els pagaments en menys d'una setmana des que se sol·liciten les ajudes, i s'està per tant complint la funció de ser unes vertaderes ajudes d'emergència”.

Per cert, que hui s'ha publicat en el DOGV la quarta edició de les ajudes del Pla Resistir, destinat a les empreses del sector de la cultura que no van poder accedir a les anteriors edicions, per tant a partir de demà es poden presentar les sol·licituds.

 

AMPLIACIÓ DEL XEC ESCOLAR

 

També s'ha aprovat la concessió del xec escolar per al curs 2021-2022, la quantia del qual ascendeix als 3.250.000 euros. El seu objectiu és ajudar a les famílies més vulnerables a sufragar les despeses d'ensenyament de l'alumnat de 0 a 6 anys empadronat a València. Gómez ha destacat que enguany “s'augmenta el nombre de mesos de deu a onze, per a incloure el mes de juliol i s'han creat noves bonificacions per a atendre de manera especial les persones desocupades”.

 

 CABANYAL-CANYAMELAR

 

Dins del marc del projecte estratègic europeu EDUSI 3c, que té com a objectiu la reurbanització i reordenació de les les zones més degradades del barri del Cabanyal-Canyamelar, s'ha tret a contractació un lot de quatre actuacions, amb un pressupost total de prop de 700.000 euros.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez