Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL Viviendas municipales para familias en riesgo exclusión social - València

Vés enrere JGL Viviendas municipales para familias en riesgo exclusión social

Volver

L'Ajuntament evita que 14 menors i 10 adults es queden sense un sostre on viure

La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació de cinc habitatges municipals a famílies en risc d'exclusió social

• Les famílies compten amb ingressos mensuals suficients per a fer front als pagaments de lloguer

08/04/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres l'adjudicació de cinc habitatges municipals a famílies en risc d'exclusió social, amb el que s'ha evitat que 10 adults i 14 menors s'hagen quedat sense un sostre en el qual viure. Així ho ha donat a conéixer hui el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, després de la reunió de la Junta. Les famílies s'allotjaven fins ara en diferents habitatges localitzats en els barris de Orriols i la Creu Coberta, d'on seran desallotjats en breu.

 

Esta actuació del govern municipal evitarà no només el desemparament d'estes persones, sinó especialment que les criatures siguen separades dels seus progenitors. En el cas de les famílies residents en Orriols, es tracta de dos nuclis familiars que s'han vist afectats per la reparcel·lació del PAI d'Agustín Lara, una actuació urbanística que, ha recordat el vicealcalde i portaveu, ha sigut accelerada “per a acabar amb el conegut com a ‘forat de la vergonya’ de Orriols”. Les dos famílies vivien en habitatges ocupats, que seran derruïdes dins d'esta actuació integral.

Per tal de garantir una llar per a les 24 persones afectades, des de les regidories de Servicis Socials i Habitatge se'ls cediran pisos a un preu de lloguer molt assequible. Campillo ha avançat que el pròxim 12 d'abril se signaran els contractes de lloguer adscrits al Servici de Benestar Social i Integració. Són quatre habitatges municipals, entre 72 i 90 metres quadrats, situades en els barris de Natzaret, La Seu, Sant Isidre i el poble de la Torre; i una cinquena en el terme municipal de Xirivella.

El vicealcalde i portaveu municipal ha subratllat que les famílies compten amb ingressos mensuals suficients per a fer front als pagaments de lloguer, que oscil·laran entre els 63,86 i els 88,04 euros mensuals.

La primera gran ciutat a reciclar envasos de xicoteta mida

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern Local ha aprovat també hui un conveni amb l’empresa Nestlé per a dur a terme un projecte pilot de reciclatge de plàstic de xicoteta grandària. Es tracta, ha assenyalat Sergi Campillo, d'un acord per a recuperar el material plàstic de poca mida amb la qual cosa València es converteix de nou en pionera en sostenibilitat, en ser la primera gran ciutat espanyola a reciclar este tipus de productes, “una iniciativa molt semblant al conveni que ja vam impulsar, en aquell cas amb Nespresso, per al reciclatge de residus d'acer i alumini lleugers”.

Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, “hui dia, la majoria del material plàstic de poca grandària (taps de botelles, iogurts, càpsules café…) depositada en els contenidors d'envasos de València no s'està reciclant, i acaba anant a un abocador, per les característiques de la línia de la planta de selecció i classificació de residus d'envasos lleugers de Vaersa a Picassent”. Estos productes de plàstic de poca grandària, una vegada utilitzats pels consumidors, es converteixen en residus per als quals no hi ha cap sistema diferenciat o específic de recollida selectiva domiciliària.

“No obstant això –ha afegit Sergi Campillo- la voluntat de l'Ajuntament de València és aconseguir recuperar i reciclar estos residus”, i ací s'emmarca l'acord amb l'empresa Nestlé pel qual s'impulsa un projecte pilot de reciclatge d'estos materials plàstics de poca mida, que tindrà un període de desenvolupament de quatre anys prorrogable per quatre més.

L'acord s'assenta sobre tres eixos: la recollida i reciclatge del material plàstic de poca grandària depositada en els contenidors grocs situats a la ciutat, la implementació de la solució tecnològica en la planta de selecció i classificació de residus d'envasos lleugers de Vaersa a Picassent, i la comunicació d'esta solució a la ciutadania. El projecte compta amb la participació de la Generalitat.

Programes del Corpus i de la Mare de Déu dels Desemparats

Durant la reunió de la Junta, s'han aprovat també els programes d'activitats artístiques a realitzar en el marc de les festivitats de la Mare de Déu dels Desemparats i del Corpus Christi. Les activitats de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats començaran el divendres 6 de maig amb els tradicionals tocs de campana a càrrec de l'associació Campaners de la Catedral de València. A banda dels actes litúrgics i del tradicional trasllat de la imatge de la Verge des de la seua capella fins a la Seu pel carrer del Micalet, amb entrada per la Porta dels Ferros, el programa aprovat inclou un concert de la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert, espectacles pirotècnics i un recital de cant d’estil de la Associació Cant Valencià d’Estil.

Quant a la festivitat del Corpus Christi, les activitats se celebraran al juny, i a més del trasllat de les roques a les Albaredetes de Serrans i, posteriorment, a la plaça de la Mare de Déu, el programa recull les commemoracions tradicionals d'una de les processons més antigues d'Europa, amb les danses del Corpus, la Cavalcada del Convit, o la comparsa de la Degolla, entre d’altres.

Locals municipals per a associacions i entitats

La Junta ha aprovat també hui el concurs per a l'adjudicació de la cessió d'ús gratuït i temporal de locals municipals a associacions i entitats sense ànim de lucre, que va anunciar dies arrere la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano. S'han aprovat unes bases noves “que recullen una regulació més detallada dels drets i obligacions de les entitats beneficiàries, amb el que s'acaba amb la pràctica de l'anterior govern, que cedia els locals a dit”, ha denunciat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo. “Nosaltres hem volgut diversificar l'oferta, i que qualsevol associació puga accedir a estos locals”, ha afegit. En total són 10 locals que es reparteixen entre els barris del Cabanyal-Canyamelar, el Carme Mestalla, Ciutat Universitària, Velluters, Malilla i Patraix.

Finalment, la Junta ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que regula la subvenció anual que el consistori atorga a la UIMP “per a contribuir al desenvolupament d'activitats culturals i de difusió del coneixement el 2022 a València”. Es tracta d'un import de 33.575 euros corresponent a 2022.

Recursos multimedia

Sergi Campillo