S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

JGL Refuerzo plantilla municipal - València

Vés enrere JGL Refuerzo plantilla municipal

Tornar

El Govern Local aprova noves borses de treball i la permuta de 30 agents de policia per reforçar el servici públic

El vicealcalde Sergi Campillo informa també de l’acord d’impulsar la connexió amb mitjans sostenibles amb l’àrea metropolitana

• Millorar els servicis públics i l’atenció a la ciutadania

12/03/2021

La Junta de Govern ha acordat hui donar llum verda a un nou reforç de la plantilla de personal de l’Ajuntament de València “amb l’objectiu de millorar els servicis públics i l’atenció a la ciutadania”. D’una banda, ha aprovat la constitució de tres borses de treball per al futur nomenaments d’interins, i d’altra ha aprovat una trentena de permutes de la Policia Local. Amb el mateix objectiu, l’executiu local també ha decidit el Pla de Formació municipal “per millorar les competències i habilitats del personal”.

 

El vicealcalde i portaveu del govern municipal Sergi Campillo ha donat compte hui d’estos i altres acords municipals com ara l'aprovació de la construcció d'un tram del carril bici de l'avinguda de la Constitució, entre l'avinguda dels Germans Machado i la localitat de Tavernes Blanques.

A més d’esta decisió “que s’emmarca en la política de fomentar la mobilitat sostenible i la connexió de l’àrea metropolitana”, l’equip de govern ha autoritzat el trasllat del sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez al Cementeri General “per dignificar la figura del polític i escriptor valencià”, tal com ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo que ha comparegut acompanyat de la també vicealcaldessa Sandra Gómez.

Pel que fa a les decisions que incrementaran la plantilla municipal, cal destacar que la constitució de tres borses de treball suposa la futura incorporació de tècnics de prevenció de riscos laborals, tècnics lingüistes i especialistes en cooperació. Sergi Campillo ha subratllat que la primera d’estes borses, conformada per una vintena de persones, “és una mostra clara de l'aposta de l’equip de govern municipal per la salut i la prevenció, sent la primera vegada en la història de l'Ajuntament en què es compta amb un servici unificat de prevenció amb la intenció d’impulsar una cultura preventiva integrada, basada en la promoció d’un grau alt de benestar físic, mental i social del personal”.

La borsa de treball de tècnic lingüista estarà formada per mitja dotzena d'integrants i la de tècnics de cooperació per tres persones que van participar en la primera oposició convocada en la història de l’Ajuntament “amb el fi de comptar amb especialistes per desenvolupar polítiques de cooperació”.

“Este govern està fent un gran esforç per incorporar nou personal, augmentar la plantilla i millorar així la qualitat del servici que oferim a la ciutadania", ha resumit Sergi Campillo en destacar la importància que, en este sentit, té l’esmentada permuta de policies amb agents d’altres localitats.

“La permuta permet que agents canvien les seues places amb policies de la mateixa graduació que presten servici en altres municipis. En moltes ocasions serveix per a intercanviar agents en edat avançada i en segona activitat per altres que poden realitzar un altre tipus de tasques de manera que es rejoveneix la plantilla de policia, precisament per tallar un dels problemes que habitualment s'ha assenyalat respecte al cos d'agents de la ciutat de València”, ha assegurat.

“També amb l’objectiu de millorar la qualitat dels servicis municipals i l’atenció a la ciutadania –ha continuat el vicealcalde- la Junta de Govern ha decidit el Pla de Formació municipal d’este 2021 per dotar de majors competències i habilitats al personal municipal i al mateix temps oferir el millor servici públic a la ciutadania”.

Estos cursos s’incrementen un 32,7%, fins a arribar als vora 300, i destaca els destinats a noves tecnologies, igualtat, els fons europeus i l’administració electrònica. Com a novetat, s’ha presentat una nova plataforma virtual moderna “i amb un sistema més intuïtiu i accessible”. ‘Forma-t’ és l’aula virtual que incorporarà accions d’autoformació a les quals podrà accedir tota la plantilla de manera autònoma i sense límit de places. A més, hi haurà un catàleg de recursos didàctics a disposició del personal empleat.

 

VALENCIÀ REFORÇA LA CONNEXIÓ AMB TAVERNES BLANQUES AMB LA CONSTRUCCIÓ D’UN NOU TRAM DEL CARRIL BICI

 

Respecte al vistiplau donat a la construcció d'un tram del carril bici de l'avinguda de la Constitució, “que impulsa la infraestructura ciclista compartida de l’àrea metropolitana”, el vicealcalde ha recordat que, “segons les organitzacions de consumidors la xarxa ciclista de València és la més valorada a Espanya”, i ha indicat que la connexió amb l’àrea metropolitana “és una assignatura pendent”. Per això, ha ressaltat, “hem autoritzat la connexió de Tavernes Blanques amb València a través d’un nou carril bici que se suma al que ja vam autoritzar la setmana passada des de la rotonda doble de l’avinguda dels Germans Machado fins a l’entrada del municipi de Burjassot”.

La intervenció entre Tavernes Blanques i València permetrà a desenes de milers de persones disposar d’una via ciclista àmplia i segregada entre els municipis de l’Horta Nord i València. Comportarà el desplaçament de la parada de l’EMT a l’avinguda de la Constitució pròxima al Monestir de Sant Miquel dels Reis cap a l’avinguda dels Germans Machado, la qual cosa l’allunyarà de la façana de l’edifici que allotja la Biblioteca Valenciana.

Per últim, la Junta de Govern Local ha autoritzat el trasllat del sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez, obra de Mariano Benlliure des del seu emplaçament provisional actual en el Museu de Belles Arts de València fins al Cementeri General de València, on s’instal·larà, a perpetuïtat, en el vestíbul d’entrada de l’edifici, degudament condicionat a tal efecte. “Amb esta decisió, que s’ha pres en coordinació amb l’associació i la Fundació de Vicente Blasco Ibáñez l’Ajuntament rendeix homenatge a este valencià universal”, ha conclòs Sergi Campillo.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sergi Campillo