Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL Comedor escolar - València

Vés enrere JGL Comedor escolar

Volver

L’Ajuntament concedeix ajudes per a sufragar el menjar de 2.589 escolars

La Junta de Govern també ha acceptat la selecció de la ciutat de València per a participar en la Missió de Transicions Urbanes

• L'Ajuntament sufraga 4,5 euros del menú diari dels i les menors que rebren l'ajuda

23/12/2022

L’Ajuntament ha resolt la convocatòria de les ajudes de Servicis Socials per a sufragar el menjador escolar durant el curs 2022-2023, amb la concessió de 2.589 prestacions (un 7,7% més que l’any passat) per import de 4,5 euros diaris per persona beneficiària. Este acord suposa una despesa municipal de 2.667.964,50 euros, dels quals 733.981,50 corresponen a l'exercici pressupostari 2022 i 1.933.983 al de 2023. Després de fer front al pagament d’estes ajudes, quedarà un romanent de 102.235,50 euros, que es destinarà a la concessió de les prestacions sol·licitades en període extraordinari de conformitat amb el que es preveu en l’esmentada convocatòria.
 

El vicealcalde de València i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha informat hui, acompanyat del regidor Borja Sanjuán, d’este i d’altres assumptes tractats a la Junta de Govern Local. En esta reunió també s’ha acceptat la selecció de la ciutat de València per a participar en la Missió de Transicions Urbanes, que és una de les 7 missions creades dins de la iniciativa Missió Innovació per accelerar el progrés cap als objectius de l'Acord de París i la descarbonatizació de les ciutats.

Pel que fa a les ajudes de menjador escolar, el regidor ha destacat que, “amb esta convocatòria, l'Ajuntament de València ha fet, de nou, una aposta històrica per les ajudes de menjador per als xiquets i xiquetes de la ciutat, tornant a incrementar la partida pressupostària dedicada a esta qüestió, així com augmentant el llindar de renda per poder-les sol·licitar i, per tant, abastant més famílies que es poden beneficiar de la beca”. “Enguany també tenien accés directe a estes ajudes no només les famílies beneficiàries de renda valenciana d’inclusió i les famílies acollidores, sinó també els fills i filles de víctimes de violència de gènere”, ha detallat.

5.448 sol·licituds, un 32,33 % més que l’any passat

Sergi Campillo ha recordat que la Comissió de Valoració de les Ajudes de Servicis Socials va concloure que es van presentar 5.448 sol·licituds, és a dir, un 32,33 % més que l’any passat, “un increment molt important”, i que de les 5.448 sol·licituds, 3.696 s'han admés a tràmit i 1.752 han resultat excloses per falta de documentació necessària per a resoldre l'incompliment dels requisits exigits en la convocatòria. “De les admeses a tràmit s'han aprovat 2.589, més 5 baixes que s'han produït per trasllat de municipi o canvi a un centre escolar no inclòs en la convocatòria, i denegat 1.102 per no aconseguir la puntuació necessària”.

Selecció de València per a la Missió de Transicions Urbanes

D’altra banda, en donar compte de l’acord per acceptat la selecció de la ciutat de València per a participar en la Missió de Transicions Urbanes, procedent del Pacte Global d'Alcaldes per a Clima i Energia, el vicealcalde ha explicat que l'Ajuntament de València va decidir participar en la crida del Ministeri de Ciència i Innovació per formar part d’esta iniciativa “que engloba als majors actors de rellevància europea i mundial entre els quals destaquen la Comissió Europea i el Pacte Global d'Alcaldes per a Clima i Energia”.

“Missió innovació (Mission Innovation) és una iniciativa global que catalitza una dècada d'acció i inversió en investigació, desenvolupament i demostració per a fer que l'energia neta siga assequible, atractiva i accessible per a tots. I això accelerarà el progrés cap als objectius de l'Acord de París i la descarbonització de les ciutats”, ha reiterat Campillo.

València ha sigut seleccionada per a participar en la Missió de Transicions urbanes juntament amb altres 47 ciutats de 24 països diferents, 9 d'ells Europeus. La iniciativa ofereix un marc de treball global i una plataforma de coneixement i intercanvi d'experiències que fomentarà la innovació i l'accés a models col·laboratius de governança.

“Això es requereix una revisió dels plans d'acció climàtics existents i una priorització d'accions, identificant desafiaments i necessitats concretes de recerca i desenvolupament, a més de la participació en les activitats de transferència de coneixement i en els diàlegs tant entre les mateixes ciutats i els països participants”, ha conclòs Sergi Campillo.

Recursos multimedia

Sergi Campillo