Jardín Mare de Déu del Castell - València

Jardín Mare de Déu del Castell

Tornar

L’Ajuntament licita l’execució del nou jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell

El vicealcalde Sergi Campillo recorda que és la primera de les zones verdes del Cabanyal-Canyamelar que s’executarà amb el cofinançament del fons europeu

• Recreació virtual del projecte del Jardí Mare de Déu del Castell

03/05/2022

L'Ajuntament ha aprovat la licitació del projecte d'execució del nou jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell, al barri del Cabanyal-Canyamelar. El nou jardí, que disposa de finançament europeu del 50% de les obres a través dels fons EDUSI, permetrà la renovació integral de l'arbrat i el parc infantil així com la restauració del paviment actualment existent. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el disseny «incorpora els suggeriments que ens feren les entitats veïnals del Cabanyal-Canyamelar, amb les quals ens vam reunir».

 

«Entre les millores destaca que serà un jardí totalment accessible, amb jocs infantils per a totes les capacitats i inclusivu. A més renovem tota la jardineria i cuidem l'arbrat que ja hi ha a la plaça i que proporcionen bona ombra en els mesos de més calor», ha assenyalat el vicealcalde Campillo.

El també regidor d'Ecologia Urbana ha destacat que este «és un projecte amb fons EDUSI i el primer que executarem amb els diners que cofinança Europa». «És un jardí amb una superfície de més de 1.200 m² i que tindrà un pressupost de licitació pràcticament 180.000 euros, IVA inclòs», ha avançat. En concret, el concurs públic ix amb un import màxim de 178.868,43 euros i tres mesos d'execució.

Segons el vicealcalde, «continuem millorant les infraestructures verdes de la nostra ciutat, en este cas gràcies als fons europeus EDUSI per al Cabanyal-Canyamelar, i ara s'inicia la licitació del projecte per tal que els veïns i veïnes del barri puguen gaudir com més aviat millor d'un nou jardí».

A més de l'arbrat i el parc infantil, la intervenció preveu una restauració completa dels paviments nobles que envolten la plaça, recuperant i millorant el mosaic i substituint les peces danyades per altres de noves. També es canviaran aquells elements que conformen una barrera arquitectònica i es treballarà la seua adherència per evitar que resulten relliscosos. Igualment, està prevista la restauració de les fonts i l'ampliació dels espais verds de la plaça.

Una de les particularitats del nou jardí serà la col·locació de jocs infantils adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo