S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Inspecciones de sanidad en Fallas - València

Vés enrere Inspecciones de sanidad en Fallas

Tornar

València posa en marxa les inspeccions de Sanitat de Falles 2023

Emiliano García: “Des de l'Ajuntament volem garantir la seguretat dels ciutadans i visitants durant les Falles”

• Les inspeccions es realitzaran tant en llocs de masses fregides com en punts de venda d'aliments i begudes dels mercats autoritzats

28/02/2023

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Salut i Consum, ha posat en marxa l'operatiu d'inspeccions de Sanitat de Falles 2023, en col·laboració amb els Servicis de Cultura Festiva, Policia Local i el Cicle Integral de l'Aigua. Estes inspeccions es realitzaran tant en llocs de masses fregides com en punts de venda d'aliments i begudes dels mercats autoritzats, de l'1 al 17 de març, en horari matutí, vespertí i nocturn, “i els inspectors vetlaran perquè es complisquen les mesures necessàries per a oferir als consumidors seguretat en el consum de productes”, tal com ha informat el regidor de Salut i Consum, Emiliano García, qui ha ressaltat que “és una tasca col·lectiva ser un exemple de responsabilitat i de compliment de les recomanacions".
 

En el cas dels llocs de masses fregides, els Inspectors de Sanitat comprovaran la documentació sanitària requerida (títol que acredita coneixements en higiene d'aliments dels manipuladors, contracte amb empresa autoritzada de recollida d'olis i escomesa d'aigua potable). Per a García, l'objectiu és “garantir la seguretat dels ciutadans i visitants durant les Falles, i realitzar inspeccions periòdiques ajuda a complir amb seguretat els protocols”

Fins al moment, el nombre d'establiments de masses fregides autoritzats a la ciutat de València és de 139.

Respecte als punts de venda d'aliments i begudes, els Inspectors comprovaran les instal·lacions i els productes, així com que la manipulació d'aliments siga la correcta i que existeix escomesa d'aigua potable, analitzant in situ l'aigua i prenent mostres. Les inspeccions es duran a terme des de la instal·lació el dia 11 de març dels llocs fins al dia 19 de març.

El nombre de mercats ambulants per a Falles 2023 és de 61, amb un total de 241 llocs autoritzats, dels quals 138 venen aliments amb elaboració, 64 sense elaboració i 39 begudes.

L'objectiu d'estes inspeccions és també comprovar que es compleix la normativa de protecció a les persones consumidores. En concret, l'existència de fulls de reclamacions de consum, l'adequat marcat i publicitat dels preus i l'emissió de tiquets o factures simplificades.