Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Inicio obras jardín Joan XXIII - València

Vés enrere Inicio obras jardín Joan XXIII

Volver

Comencen les obres del jardí de Joan XXIII, a Benicalap

El nou jardí ocuparà una superfície de 2.400 metres quadrats

• Les obres duraran quatre mesos

28/05/2023

L’Ajuntament ha encetat ja les obres del nou jardí de l’avinguda de Joan XXIII, al barri de Benicalap. El nou jardí abasta una superfície de 2.400 metres quadrats. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assegurat que, per fi, “hem pogut licitar i adjudicar i hem començat les obres per tal que el veïnat puga tindre este jardí, que serà de referència, i que va ser votat als pressupostos participatius”.
 

El vicealcalde ha explicat que “les obres començaren ja fa temps però li haguérem de rescindir el contracte a l’empresa perquè va incomplir greument les seues obligacions i això ens va obligar a refer el projecte perquè la parcel·la ja havia estat modificada i, per tant, hem d’adaptar el projecte a la realitat actual de la parcel·la i, a partir d’este punt, tornar a licitar l’obra”.

Les obres del jardí van ser adjudicades la setmana passada en la Junta de Govern. El nou jardí, delimitat per l’avinguda de Joan XXIII i els carrers de Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela, es planteja com un espai per a la integració d'usuaris de totes les edats, amb vegetació, ombra, sol i biodiversitat.

El nou jardí comptarà amb un pas perimetral segur i un jardí centrat sobreelevat, amb quatre accessos, diferents zones d'estada, mirador, zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador. La vegetació serà variada amb diferents gammes cromàtiques, textures diferenciades i aromes variats, que evolucionarà segons les estacions. Per a l'arbratge s'han seleccionat 44 unitats arbòries, entre les quals moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. A més, la zona perimetral disposarà d'una prada silvestre mediterrània de gram fi i trèvol, espècies de baix consum hídric i poc de manteniment.

El pressupost d’adjudicació és de 427.482’74 euros i les obres duraran quatre mesos.

Recursos multimedia

Sergi Campillo