S'està cercant, espereu....

Infociudad - MUSEU HISTÒRIC MUNICIPAL - València

MUSEU HISTÒRIC MUNICIPAL


Sala 12. Vista general
 

HORARI
Dilluns a divendres laborables:  de 9 a 14 h.
Tancat: dissabtes, diumenges i festius.
ACCÉS: Gratuït. Entrada per la façana principal de l'Ajuntament.

Normes per al personal educador de museus i guies de turisme en els museus i monuments de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

|

El Museu Històric Municipal es troba en la part de la Casa Consistorial de la Plaça de l'Ajuntament que correspon a l'antiga Casa d'Ensenyança, fundada per l'arquebisbe Majoral en el segle XVIII, i a la part on es trobava l'Església de Santa Rosa de Lima.

La primera sala mostra cinc plans que arrepleguen l'evolució de la ciutat. El més famós d'ells és el realitzat pel pare Tosca en 1704, però també s'exposen els de Mancelli de 1608 i Montero d'Espinosa, 1853.

En la segona de les sales, de Vistes de la Ciutat, s'exhibixen un total de 46 gravats de la col·lecció municipal que comprenen un període cronològic que va de finals del segle XVIII a mitat del segle XIX.

La Sala dels Furs, conté pintures murals de Ramón Stolz que representen, entre altres motius, als primers monarques del Regne i també la vitrina neogòtica en què s'exhibix el primer incunable del Llibre dels Furs, el manuscrit del qual se custòdia en l'Arxiu Municipal.

Per ultime, la Sala Foral, situada en l'Església de Santa Rosa i decorada amb pintures de José Vergara, alberga alguns dels símbols i relíquies que són un referent de la història de València, quasi tots ells provinents de l'Antiga Casa de la Ciutat: la Reial Senyera, el Pendó de la Conquista, el Trofeu de la Conquista, l'Espada del Rei D. Jaime, el quadro de La Inmaculada i els Jurats d'Espinosa, el reliquiari de Sant Jordi, l'Arcàngel Sant Miquel, Les Claus de la Ciutat, etcètera.
 

TRANSPORT:

Autobús: 5B, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 19, 28, 35, 62, 70, 71, 78, 81, N1, N2, N4, N5, N6 i N7.

Metre: Xàtiva (línia 3)

 

Mes informació sobre accesibilitat

 

|

Més informació en www.valencia.es

Web de cultura

 

Museus i monuments

Ubicació

PL. AJUNTAMENT , 1

46002 VALÈNCIA

foto ayuntamiento de Valencia2.jpg

Aparcament

Una plaça reservada a 60 m. de distància de la porta principal. Places reservades a la Plaça de l'Ajuntament nº 3, 18, 24 i 28.


Serveis

El museu no disposa de lavabos per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta baixa de l'edifici s'ubiquen dos lavabos adaptats, no pròpies del museu.


Accés

Entrada principal no accessible. Entrada secundària junt amb l'entrada principal. Avisar a bidell o policia de l'Ajuntament perquè faciliten l'entrada i acompanyen durant el llarg trajecte fins a l'entrada al museu. L'itinerari fins a l'ascensor presenta desnivells segons per rampes amb pendents del 17% i 3% encara que hi ha un escaló aïllat de 15 cm. Porta del museu de 97 cm. d'obertura manual.


Mobilitat vertical

Edifici de dos plantes comunicades per escales i ascensor adaptat amb passamans, informació visual i braille.


Sales

El museu a la segona planta consta de tres sales i vestíbul amb recorregut interior accessible.


Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: