S'està cercant, espereu....

Infociudad - LA CASA DELS DRACS - València

LA CASA DELS DRACS

  • SORNI, S/N
  • VALENCIA

Dissenyada per l'arquitecte valencià José Manuel Cortina Pérez al 1901, la denominada Casa dels Dracs és una curiosa edificació de vivendes situada en un dels carrers que havia de ser un dels més importants del primer eixample de València. Construïda segons les ordenances de 1887 que autoritzaven un màxim de tres plantes i un mínim de dos, l'autor s'inclinà per esta segona solució, això sí, sense esgotar el volum màxim permés. Tot i això, inclou un entresòl unit formalment al baix per a constituir el basament de l’edifici. Convé recordar que en la majoria de les edificacions d'esta època, les plantes baixes estaven dedicades a vivenda.

Però allò que singularitza este edifici és, sens dubte, la peculiar decoració de les seues façanes en un estil molt personal de l'autor batejat com a Medievalisme fantàstic. En este cas, són els dracs el motiu ornamental predominant dins d'un bigarrat conjunt d'elements neogòtics com ornaments florals, curioses columnes volades sobre mènsules i motius un poc extravagants com la locomotora alada. Esta imatge, que representa el símbol del progrés, està decorada amb una estrela. S’ha volgut buscar diferents significats a esta estrela però, simplement, correspon a l'escut de la Companyia de Ferrocarrils del Nord. A més, també cal destacar l'atenció i preocupació que dedica a les denominades “arts menors”, fonamentalment la manyeria, de tal manera que arriba a dissenyar els més mínims detalls.

Una obra del mateix autor i de semblants característiques pot contemplar-se al carrer de Pérez Pizcueta, número 3. Es tracta d’una obra de 1901. D’un to més contingut és la casa situada al carrer de Sorní, número 14, esta de 1907.

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: