S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Incremento cheque escolar - València

Vés enrere Incremento cheque escolar

Tornar

València augmentarà fins als quatre milions d'euros el pressupost per al xec escolar de 2023

Maite Ibáñez anuncia que la nova escoleta Clara Campoamor començarà el procés d'admissió dels alumnes dilluns que ve, 5 de setembre

• La escoleta Clara Campoamor disposa de 116 places escolars

02/09/2022

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha anunciat este nou increment pressupostari durant la visita que ha realitzat a la nova escoleta municipal Clara Campoamor situada en Orriols, que obri les portes este curs i que se suma a la xarxa d’escoletes de la ciutat. Ibáñez ha destacat l'aposta del govern municipal per a garantir l'accés gratuït de les famílies a l'educació en les etapes més primerenques amb la construcció de noves instal·lacions educatives així com amb una major dotació d'ajudes municipals: “continuant amb el nostre suport a les famílies i al procés d'educació primerenca podem anunciar que de cara als pressupostos que estem elaborant per a l'any vinent augmentem el xec escolar fins a aconseguir els 4 milions d'euros. És una mesura dirigida a les famílies i als xiquets i xiquetes per al seu desenvolupament en els primers anys de vida i també contribuïx a l'enfortiment de la xarxa d'escoles infantils”.

 

En este sentit, ha recordat que des de l'exercici 2019 la Regidoria d'Educació ha incrementat en un milió d'euros la partida destinada al xec escolar, un recurs que en les dos últimes convocatòries ha beneficiat a tots els sol·licitants que complien amb els requisits. Amb l'increment fins als 4 milions d'euros, s'augmentarà l'import de tots els trams del xec, amb un màxim mensual a percebre de 120 euros.

"Amb esta nova pujada, superem el milió d'euros d'augment per al xec escolar en esta legislatura. En l’última edició, 5.800 sol·licituds van ser concedides i m'agradaria subratllar que totes les famílies que complien els requisits van rebre el xec escolar. Volem per tant donar suport a la conciliació, el desenvolupament educatiu i afavorir l'increment de la taxa d'escolarització primerenca”, ha subratllat la regidora d'Educació.

La nova escoleta municipal Clara Campoamor serà gestionada directament per la Regidoria d'Educació com les altres quatre escoletes de titularitat municipal (Quatre Carreres, Solc, Pinedo i Gent Menuda) i disposarà de 116 places escolars distribuïdes en vuit aules: una per a escolars de 0 a 2 anys amb 8 places, una altra per a nens i nenes d'un a tres anys amb 15 places, altres tres per a alumnes de 0 a 2 anys amb 39 places i altres tres de dos a tres anys que atendran 54 alumnes.

Les famílies podran sol·licitar plaça en esta nova escoleta d’Orriols des de dilluns que ve 5 de setembre fins al dia 9 en les instal·lacions del centre. La baremació de les sol·licituds conclourà el dia 12 i la publicació de les llistes provisionals es realitzarà el dia 13. Una vegada revisades les possibles reclamacions, el llistat definitiu dels alumnes es publicarà el dia 16 i el període de matriculació s'estendrà des del dia 19 fins al 23 de setembre perquè les classes comencen a partir del dilluns 26.

“Amb l'obertura de la nova escola des de l'Ajuntament augmentem l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, amb l'objectiu de garantir la universalitat de l'escolarització de 0 a 3 anys i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral. En este sentit, amb l'obertura de la nova escola infantil, avancem en l'establiment d'una xarxa pública d'escoles infantils, ja que esta modalitat fa assequible econòmicament este servei municipal a les famílies”, ha finalitzat Ibáñez.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez