S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Increment Xec Escolar - València

Vés enrere Increment Xec Escolar

Tornar

L’ajuda municipal per escolaritzar menors de 0 a 2 anys s’incrementa davant la gratuïtat de les places per a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys

Maite Ibáñez i Miguel Soler informen, entre altres assumptes, de l’increment del Xec Escolar, que augmenta la quantia màxima d’esta prestació que passa de 90 a 120 euros

• La quantia màxima del Xec Escolar passa de 90 a 120 euros

01/03/2022

La dotació del Xec Escolar, a partir del pròxim curs i a conseqüència de la gratuïtat de les places dels xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys anunciada per la Generalitat, augmentarà el finançament de l’escolarització de menors de 0 a 2 anys. El pressupost d’esta ajuda municipal s'incrementa per al pròxim curs escolar amb una dotació total de 3.707.000 euros, i la quantia màxima mensual d’esta prestació passarà de 90 a 120 euros.

 

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, acompanyada del secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler, han presentat hui les novetats del Bo Infantil i del Xec Escolar per a la ciutat de València. “I a més de treballar conjuntament per distribuir estes ajudes amb l’objectiu de trencar les desigualtats d’origen en l’escola, l’Ajuntament promourà una campanya per visibilitzar la importància de l'estimulació primerenca en els primers anys de vida”, ha anunciat l’edil.

Maite Ibáñez ha recordat “la situació actual que viu la societat a causa de la crisi del covid-19, que ha generat demandes de famílies perquè els seus fills puguen continuar el seu desenvolupament a les escoles infantils”, i ha assegurat que l’objectiu municipal “és l'atenció a la formació, aprenentatge i socialització dels xiquets i xiquetes entre 0-6 anys, des de la labor dels centres educatius i al costat de les famílies”.

“Des de l'inici d'este mandat hem augmentat l'import de l'ajuda de xec escolar. En el curs 2021-2022 comptàvem amb una dotació de 3.517.172,40 euros. I en el pròxim exercici 2022-2023 disposarem d’un pressupost de 3.707.000 euros”, ha destacat en argumentar que “tant des del govern autonòmic com des del local s’impulsen accions que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral”.

Així, a més de “posar en valor les polítiques d'escolarització infantil, el dret de les mares i pares a prosseguir amb el seu projecte vital - no sols laboral -, en una etapa en la qual les cures dels fills i filles ocupen una gran part del temps”, l’edil ha parlat de “l'augment de la dotació econòmica del xec escolar i la seua ampliació al mes de juliol, que també ha sigut una aposta d'este Ajuntament per fer costat a les famílies que no poden fer front a una escolarització primerenca a causa de la seua situació de vulnerabilitat econòmica”.

Per la seua part, el secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional de la Generalitat, Miguel Soler, que també ha valorat “l’esforç de les dos administracions per organitzar l’educació primerenca”, ha destacat “les decisions que han permés el salt quantitatiu i qualitatiu que permetran que, a partir del pròxim curs escolar, l’alumnat de dos anys tinga una plaça gratuïta en tots els centres”.

Miguel Soler també ha ressaltat que a la ciutat de València les ajudes de Bo infantil de la Generalitat per al tram de 0-3 anys s’han incrementat un 50,2% des de l’any 2015; mentre que el tram prioritzat, el de 2-3 anys ha registrat un augment de 16,5%. A partir d’ara –ha reiterat i celebrat- tots els xiquets i xiquetes de 2 anys tindrà una plaça gratuïta”.

Per últim, Maite Ibáñez i Miguel Soler han explicat que “amb estes mesures es vol afavorir la conciliació, fer veure la importància de la socialització, l'evolució psicomotora i l'aprenentatge d'hàbits en l’educació primerenca, i a més donar suport a la labor de les escoles infantils, que tenen, principalment, un perfil femení amb mestres d'educació infantil i educadores infantils”.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez