Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Implicat - València

Vés enrere Implicat

Volver

La quarta edició dels Premis Implica’t posa en valor que “totes les capacitats són imprescindibles”

En el Dia Internacional de la Discapacitat, l’alcalde anuncia que la nova Ordenança d’Accessibilitat Universal tindrà un títol específic en matèria laboral

• L'Hemicicle municipal ha acollit el lliurament dels premis

03/12/2021

En el Dia Internacional de la Discapacitat, l’Hemicicle municipal ha acollit el lliurament de la quarta edició dels Premis Implica’t amb què l’Ajuntament reconeix el treball d’empreses i entitats a favor de la inclusió laboral de persones amb diversitat intel·lectual empadronades a la ciutat de València. Enguany les guardonades han estat la Fundació Cent Anys Levante UD —categoria de fundació—, el Patronat Intermunicipal Francisco Esteve —entitat sense ànim de lucre—, el Grup ETRA —empresa—, i la Delegació de Defensa —administració pública—. L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat la tasca i compromís “en la promoció de la igualtat i la integració laboral, fomentant la inclusió i posant en valor que totes les capacitats són imprescindibles”. En eixa línia, ha anunciat que la nova Ordenança d’Accessibilitat Universal en què s’està treballant comptarà amb un títol específic en matèria laboral.

 

Durant l’acte, l’alcalde, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha qualificat les empreses i entitats reconegudes amb els Premis Implica’t 2021 com “un referent de responsabilitat social, que trenca amb les barreres per accedir al mercat laboral que patixen les persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat funcional, un dels col·lectius amb major risc d’exclusió”. En eixe sentit, Ribó ha subratllat que “el dret al treball és un dret humà fonamental i és una eina necessària per tal que totes les persones puguen aconseguir majors quotes d’autonomia que els permeta desenvolupar una vida independent, plena i digna”. El màxim responsable de la ciutat ha apuntat que “tenim encara molt de camí per fer i requerix de l’aliança entre administracions, teixit empresarial i societat civil per tal que la inclusió laboral siga una realitat”.

Per això, Joan Ribó ha incidit en “el deure d’adoptar mesures d’acció positiva en matèria d’igualtat d’oportunitats i no discriminació, així com de complir-les de manera efectiva”. Entre elles, s’ha referit a la inclusió de clàusules socials en els concursos i contractes públics, incentius econòmics com les bonificacions i avantatges fiscals en la contractació de persones amb discapacitat o la creació de processos selectius d’accés a l’ocupació pública específics per a persones amb discapacitat intel·lectual i accessibles a les seues necessitats.

Quant a les “mesures que ja està impulsant este govern municipal per tal d’assolir la normalització, la integració i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat funcional”, l’alcalde ha posat de relleu la recent constitució del Consell Municipal de les Persones amb Discapacitat, la futura Ordenança Municipal d’Accessibilitat Universal o el nomenament de Teresa Navarro com a Defensora de les Persones amb Discapacitat. Pel que fa al Consell Municipal de les Persones amb Discapacitat, és un òrgan col·legiat de naturalesa consultiva, informativa i de participació institucional, social, política i ciutadana per a la definició i seguiment de les polítiques municipals en matèria de discapacitat. Dins del consell s’ha creat la Comissió de treball d’Accessibilitat Universal, que està treballant en l’elaboració de l’esborrany de la nova Ordenança Municipal d’Accessibilitat Universal, que comptarà amb un títol específic d’accessibilitat en matèria laboral.

Per la seua part, la regidora Isabel Lozano ha ressaltat els Premis Implica’t per “donar exemple a altres empreses estimulant un model empresarial que assumisca com a valors la inclusió, la diversitat, el respecte i la no discriminació”. L’edil ha manifestat que “el teixit empresarial i social ha de ser conscient que la contractació de les persones amb discapacitat, i especialment de les persones amb discapacitat intel·lectual, comporta molts guanys, no només a nivell de bonificacions o d’exempcions”. Entre els avantatges, la titular de Servicis Socials ha nomenat: “millorar la imatge corporativa de l’empresa, distingint-la davant de la competència; contractar persones que tindran un gran rendiment laboral, ja que duen l’esforç de superació en el seu ADN, o millorar el clima laboral”.

Concurs de targetes de Nadal

Després de l’acte també s’han concedit els XXVI premis del Certamen de targetes de Nadal elaborades pels usuaris i usuàries dels centres d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual localitzats a València. Els treballs guanyadors s’utilitzaran per felicitar el Nadal des de la Regidoria de Servicis Socials.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Isabel Lozano