Iluminación Plaza de Brujas - València

Iluminación Plaza de Brujas

Tornar

L'enllumenat de la plaça Ciutat de Bruges entra en funcionament

Sandra Gómez destaca que “les obres posaran fi a dècades de degradació”

• Plaça de Bruges

19/12/2021

Les obres de reurbanització de la plaça Ciutat de Bruges i l'entorn de la Llotja i del Mercat Central avancen segons el que es preveu. L'enllumenat ja s'ha connectat i està previst que este cap de setmana hagen finalitzat els treballs per instal·lar les jardineres. La primera fase de la remodelació estarà llesta abans de Nadal.

 

Els treballs per convertir en zona de vianants la plaça Ciutat de Bruges van arrancar el mes d'abril passat dirigits des de l'Àrea de Desenvolupament Urbà que gestiona la vicealcadessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez. Al llarg d'estos dies s'han instal·lat les noves lluminàries seguint les alineacions d'arbres i façanes amb columnes amb focus en espais oberts o xicotetes places. El nou enllumenat s'ha disposat a l’avinguda de Maria Cristina, la plaça del Mercat, el carrer de la Taula de Canvis, el carrer Vell de la Palla, la plaça de la Comunió de Sant Joan, el carrer de LLuxent, el carrer de la Boatella, el carrer de Santpedor, el carrer de Palafox i la mateixa plaça de la Ciutat de Bruges.

S'han suprimit alguns punts de llum als carrers de Liñán, d’en Gall, de Blanes, dels Ramellets o de les Carabasses. I els actuals s'han reemplaçat per noves lluminàries.

Sandra Gómez ha destacat el bon ritme dels treballs i ha declarat: “Els veïns i veïnes de València gaudiran finalment com es mereixen d'un dels entorns més interessants de València per passejar, jugar amb els seus xicotets o seure's a gaudir del ric patrimoni que atresora la ciutat”.

La vicealcaldessa ha ressaltat “l'esforç que s'ha realitzat perquè les obres puguen estar acabades de cara a la campanya de Nadal” i ha posat en valor la col·laboració amb els comerciants i el mercat central per a mantindre'ls informats sobre el desenvolupament de les obres. Ha destacat que “els terminis s'estan complint i que en pocs dies una de les places més importants de la ciutat per fi tindrà l'aspecte que li correspon i haurà acabat dècades de degradació”.

Les jardineres s'han distribuït d'acord amb el projecte que signen les arquitectes Elisabet Quintana, Blanca Peñín i Olga Tarrasó, i ja s'estan omplit per procedir a instal·lar la vegetació corresponent. Està previst que les jardineres estiguen disposades este cap de setmana mentre que la vegetació es col·locarà al febrer.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez