Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Huella carbono Huerta València - València

Vés enrere Huella carbono Huerta València

Volver

València enceta un projecte pilot per mesurar la capacitat d’absorció de carboni de l’Horta

• L'Horta de València té unes 7.800 hectàrees

09/09/2022

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua i EMIVASA, impulsa un projecte pilot per mesurar per primera vegada quant de carboni és capaç d’absorbir l’Horta. Este sistema permetria que l’Horta disposara d’un certificat oficial com a col·lector de Co2, poguera fixar drets d’emissió i beneficiar-se’n econòmicament en els mercats internacionals. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha explicat que es tracta d’una proposta “pionera i trencadora i que ens replicaran en la resta de la Comunitat Valenciana i Espanya”.

 

Per a la regidora, “com a ajuntament, nosaltres intentem tornar-li a l’Horta una miqueta del que l’Horta sempre li ha donat a la ciutat durant tantíssims segles i crec que és just que València es gire cap a l’Horta, la pose en valor, que contribuïsca a la seua sostenibilitat futura perquè d’això depenen moltes coses i el benestar de la població”.

Elisa Valía ha agraït la participació en el projecte de Global Omnium i AENOR “perquè són necessaris i perquè són la garantia que esta proposta, que moltes vegades ha estat damunt la taula, serà un èxit i anem a traure-la endavant en uns terminis molt raonables”. Valía també ha valorat “la inestimable col·laboració dels agricultors i agricultores perquè saben que açò és un projecte de futur i que els ajudarà a sostindre de manera rendible la seua activitat econòmica”.

A més de l’Ajuntament de València, en el projecte també participen altres entitats i administracions, entre les quals la Conselleria d’Agricultura, el Tribunal de les Aigües, Global Omnium o AENOR, entre d’altres. En este sentit, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha destacat que “l’Horta és una singularitat a nivell mundial pel sistema agrari i el sistema de regadiu que envolta una ciutat tan gran com València i, per tant, posar en valor les externalitats, els valors positius que té l’Horta, és un fet de primer ordre”. Per la seua banda, el president del Tribunal de les Aigües, José Alfonso Soria, ha explicat que “els agricultors som els autèntics ecologistes perquè estem descontaminant l’ambient i, per això, l’aposta de l’Ajuntament de València és primordial”.

La Regidoria estima que caldrà un any aproximadament per validar la metodologia i un altre any per certificar la capacitat d’absorció de cada agricultor. En estos moments, EMIVASA destina uns 250.000 euros anuals a finançar projectes internacionals que compensen la petjada de carboni que emet a l’atmosfera. La certificació oficial de la capacitat d’absorció de l’Horta permetria que l’agricultura local poguera fixar també drets d’emissió i beneficiar-se’n econòmicament.

L’Horta de València té una superfície de 7.800 hectàrees.

Recursos multimedia

Elisa Valía