Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Hotel Sidi Saler - València

Vés enrere Hotel Sidi Saler

Volver

L’Ajuntament denega la llicència d’obres i la llicència ambiental a l’hotel Sidi Saler

L’alcalde afirma que “l’hotel no pot continuar en eixe lloc”

• L'hotel es troba en domini públic maritimoterrestre

12/01/2023

L’Ajuntament ha denegat la llicència d’obres i la llicència ambiental sol·licitada per la propietat de l’hotel Sidi Saler, ubicat a la Devesa del Saler en domini públic maritimoterrestre. El consistori considera que l’hotel, que duu més de deu anys sense activitat, està fora d’ordenació substantiva i ha notificat la situació a la propietat i a la demarcació de Costes. L’alcalde, Joan Ribó, considera que l’hotel “no pot continuar en eixe lloc. Jo defense el parc natural i crec que el Sidi Saler no té per què estar en el parc natural”.
 

Per a l’alcalde, “el mateix que, quan en temps de Franco encara, els veïns de València deien que el Saler era per al poble, nosaltres volem continuar este fil i queden coses d’aquell moment que es van plantejar i es van construir fora de lloc i de context”. Segons Joan Ribó, “el cas del Sidi Saler està claríssim. És una cosa que no pot continuar en eixe lloc”.

Per la seua banda, la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, considera que “l’activitat del Sidi Saler està enclavada al parc natural, pegada a la platja i, atesa la legislació urbanística actual, està fora d’ordenació substantiva i, per tant, no s’hi pot atorgar la llicència d’obres que mantenia l’activitat”.

Beamud ha recordat que “estem en un moment de transició ecològica, d’emergència climàtica, vivim un hivern que és més propi d’una primavera, tenim informes de la Universitat que diuen que les platges del sud, en cinc anys, han minvat en deu metres, també com a conseqüència de l’ampliació del port. Cada vegada són més freqüents les depressions aïllades en nivells alts (DANA) i la darrera va ser molt important, la dana Glòria, i va afectar greument les platges”.

Segons la regidora, “les platges que tenien una protecció dunar van aguantar millor els embats de la dana i estes línies de protecció del nostre parc natural, de la Devesa, són una forma de protegir-nos d’eixa emergència climàtica i de caminar cap a la transició ecològica que hem d’afrontar”.

Beamud ha conclòs que tots els informes municipals emesos en els últims anys sobre l’hotel subratllen que l’activitat es troba fora d’ordenació substantiva i, per tant, només poden realitzar-se tasques de manteniment i conservació de l’edifici. La regidora també ha assenyalat l’afectació de l’hotel al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural de l’Albufera i la seua ubicació sobre domini públic maritimoterrestre.

En este sentit, Beamud ha assenyalat que s’ha notificat de forma oficial a la propietat de l’hotel la denegació de les llicències després d’escoltar les seues al·legacions en el tràmit d’audiència administrativa. Igualment s’ha comunicat a la demarcació de Costes la situació en què es troba el local.

La responsable d’Espai Públic ha explicat que encara no han mantingut contactes amb Costes per abordar el futur de l’hotel però considera que “a priori, qui hauria d’efectuar l’enderrocament és Costes perquè l’hotel es troba en domini públic maritimoterrestre però estem en un moment embrionari del procés. A partir d’ara, anirem veient les diferents actuacions que podem realitzar amb Costes”.

Recursos multimedia

Joan Ribó
Lucía Beamud