Homenaje Blasco Ibáñez - València

null Homenaje Blasco Ibáñez

Tornar

València homenatjarà Vicente Blasco Ibáñez pel centenari del seu viatge als Estats Units

Glòria Tello: “Volem fer una aposta ferma per a recuperar una de les figures dels valencians més internacionals que tenim”

Vicente Blasco Ibáñez

• Vicente Blasco Ibáñez

22/02/2021

L'Ajuntament està treballant en l'elaboració d'un programa d'activitats en memòria de la setmana d'homenatges (del 15 al 22 de maig de 1921) que la ciutat de València va dedicar a l'escriptor Vicente Blasco Ibàñez, després de la seua consagració internacional. “Estem fent una aposta ferma des de fa cinc anys per a recuperar una de les figures més internacionals que tenim els valencians”, ha afirmat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, qui ha avançat que “es realitzaran activitats que celebren les seues gestes i iniciatives al voltant del món, per a donar-les a conéixer al públic general”.

 

L'escriptor valencià va viatjar als Estats Units en 1919, on a més de donar xarrades en diferents universitats, va aconseguir gran èxit, especialment per la seua cèlebre novel·la “Els quatre genets de l'apocalipsi”, que va ser portada al cinema i protagonitzada per Rodolfo Valentino.

En tornar a València, la ciutat va voler tributar-li un homenatge per a demostrar l'orgull i la satisfacció pels seus èxits. Així, el Consistori, encapçalat per l'alcalde, senyor Ricardo Samper, va preparar una sèrie de celebracions que van celebrar el retorn de Vicente Blasco Ibáñez a la seua terra natal, convertit en un autèntic heroi.

La regidora ha recordat que “València va ser la ciutat que va veure créixer l'escriptor i polític i on va residir obrint les portes de la seua casa a tots aquells que s'acostaven fins ella i per això és tan important que València faça este tipus de reconeixements i activitats en honor de la seua figura”.

 

ACTIVITATS PREVISTES

 

En complir-se cent anys d'esta efemèride, des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals s'està treballant en l'elaboració d'un programa d'activitats, que es duran a terme en les condicions que permeta la situació sanitària.

  • Presentació del logo oficial del Centenari.
  • Trasllat definitiu al vestíbul del Cementeri General del sarcòfag que va esculpir Mariano Benlliure, depositat en l'actualitat al Museu de Belles arts.
  • Publicació dins de la col·lecció “Documenta”, de la Biblioteca Blasco Ibáñez, de la Casa Museu, d'un llibre on queda patent la projecció universal del novel·lista; així com del facsímil d'una publicació de 1921.
  • Creació de rutes virtuals per la València que va visitar l'homenatjat en retrobar-se amb el seu poble.
  • Mostra expositiva a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de València. S'espera fer coincidir la inauguració amb les dates de l'efemèride.
  • Confecció d'una maleta didàctica, una eina de caire instrumental, per a acostar la vida d'i l'obra de l'escriptor als escolars.

Estes activitats coincidiran amb la immediata remodelació del conjunt expositiu de la Casa Museu Blasco Ibáñez i del seu jardí, on s'espera que puguen tindre lloc diverses activitats dirigides al públic en general.

Recursos multimèdia

Glòria Tello. Blasco Ibáñez