S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Gala Guía Michelín - València

Vés enrere Gala Guía Michelín

Tornar

València es consolida com a destinació gastronòmica amb la seua designació com a seu de la gala de la Guia Michelin 2022

La famosa guia gastronòmica ha triat la ciutat de València “pel patrimoni gastronòmic, la personalitat culinària pròpia i la variada oferta de tota la cuina valenciana”

• Els representants de la guia gastronòmica, amb el regidor

22/04/2021

València acollirà enguany la gala de lliurament de les Estreles Michelin per a restaurants d'Espanya i Portugal, tal com ha anunciat oficialment hui l'organització de la gala. Representants de la guia gastronòmica es van desplaçar ahir fins a la capital del Túria per a tancar els detalls de la celebració de l'esdeveniment.

 

L'elecció de la ciutat com a seu de la gala de la Guia Michelin 2022 s'ha basat en el “patrimoni gastronòmic, la personalitat culinària pròpia i la variada oferta de la cuina valenciana”. Els organitzadors de la gala han destacat també la capacitat dels xefs valencians de conjugar “receptes tradicionals i sofisticades elaboracions amb productes locals i de temporada, així com l'evolució de la cuina que ha permés consolidar València com un temple culinari per als amants del bon menjar”.

Per al regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, “és tot un honor i un afalac acollir uns premis de tal envergadura com són les noves Estreles Michelin, sobretot després dels durs mesos que ha viscut l'hostaleria espanyola. Un sector que ha tingut la capacitat d'adaptar-se a un entorn advers amb responsabilitat”.

El regidor ha destacat que la gastronomia valenciana i espanyola “representen un estil de vida, identitat i tradició, un pilar essencial, no sols de l'economia, també de la nostra societat”. “Acollim esta notícia com un reconeixement a la cuina de la nostra Comunitat, que compta actualment amb 119 restaurants seleccionats en la Guia Michelin 2021, dels quals 21 ostenten Estreles Michelin”, ha afegit.

Per part seua, el diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha ressaltat que un esdeveniment “de tanta projecció com esta gala representa els bons fruits de la col·laboració efectiva entre les administracions i, per descomptat, la possibilitat de portar la gastronomia de tota la província, els seus productes i la seua cultura culinària a nivells de màxima exposició, la qual cosa influeix, al seu torn, en un millor posicionament del territori valencià en el panorama nacional i internacional a l'hora de ser un pròxim destí de visitants i turistes. Estem d'enhorabona".

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "esta serà una gran oportunitat per a posar en valor l'excel·lència de la gastronomia valenciana i de reconeixement del talent dels nostres cuiners, així com un pas endavant en la consolidació de la Comunitat Valenciana com un destí gastronòmic, que és l'objectiu fonamental del nostre Exquisit Mediterrani". Al mateix temps, Colomer ha remarcat la necessitat de continuar treballant conjuntament des de totes les administracions, així com amb el sector privat, per una causa comuna, que és "posar de manifest el gran potencial del nostre producte i el treball dels nostres cuiners per mostrar-lo al món". Sens dubte "rebre la Gala de la Guia Michelin 2022 ens legítima en este propòsit".

Recursos multimèdia

Emiliano García