S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Fraude Palacio de Congresos - València

Vés enrere Fraude Palacio de Congresos

Tornar

L'Ajuntament detecta un nou intent de frau en el Palau de Congressos

La direcció del Palau ha posat en coneixement de la Policia els fets i s'han reforçats els protocols de seguretat interns

• Palau de Congressos

10/02/2021

El Palau de Congressos de València ha sigut víctima d'un frau a través de la suplantació de la identitat de l'empresa de seguretat que treballa per al recinte, segons ha informat la direcció del Palau que ja ha posat en coneixement de la Policia Nacional els fets ocorreguts.

 

Segons ha informat la directora del Palau, Sylvia Andrés, el passat 16 de desembre el Palau de Congressos de València va rebre un correu electrònic suposadament del proveïdor del servici de seguretat, anunciant el canvi del seu compte bancari.

Este correu adjuntava una carta escrita i signada per esta empresa, amb totes les dades correctes, així com el certificat de titularitat del compte, emés per l'entitat bancària corresponent. Una setmana més tard, el Palau va realitzar el pagament electrònic de la remesa de les factures emeses pels seus proveïdors.

Entre elles es trobava la de l'empresa, corresponent al mes de novembre de 2020, per un valor de 21.020,11 euros, que es va ordenar al nou compte corrent. “Este pagament es va fer seguint el protocol de signatura mancomunada del Palau de Congressos i no es va rebre cap mena d'avís per part del banc, sobre anomalies en la coincidència del compte amb el titular”, ha explicat Sylvia Andrés.

Segons ha informat, l'alarma va saltar després de detectar el Palau la devolució del pagament de la següent factura de l'empresa, corresponent al mes de desembre. Es va sol·licitar el certificat de titularitat a esta empresa, i en rebre's, es va comprovar que no coincidia amb el rebut el 16 de desembre. A més, l'empresa va informar que no havia rebut el pagament dels seus servicis corresponents al mes de novembre.

D’esta manera, la quantitat defrauda s'ha limitat a 21.020,11 euros ingressats el mes de desembre. Actualment, està oberta una investigació que conduïsca a la resolució dels fets. Així mateix, s'ha reforçat els protocols de seguretat interns existents per a extremar el control i supervisió d'estos processos per a evitar que este tipus de successos puguen repetir-se.

El dilluns, a les 11:30 hores, es convocarà un consell d'administració extraordinari per a informar.

Recursos multimèdia

Sylvia Andrés