Forinvest - València

Forinvest

Tornar

València Activa promociona la innovació amb segell valencià en el cor de la 15 edició de Forinvest

Pilar Bernabé: “Convocatòries com esta són imprescindibles perquè projectes desenvolupats a la nostra ciutat obtinguen visibilitat i establisquen relacions i contactes que els permeten créixer, consolidar-se i escalar

• València Activa ha reunit nou projectes empresarials innovadors de l'ecosistema valencià

06/05/2022

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprén, ha participat en la 15 edició de Forinvest, l'esdeveniment de networking financer i empresarial més important del país, celebrat en Fira València els dies 4 i 5 de maig. València Activa ha reunit un total de nou projectes empresarials innovadors de l'ecosistema valencià, amb la col·laboració de l'Oficina d'Inversions de València, en un espai situat en l'epicentre de l'Innovation & Fintech Fòrum.

 

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha explicat que “convocatòries com esta són imprescindibles perquè projectes desenvolupats a la nostra ciutat es donen a conéixer, obtinguen visibilitat i establisquen relacions i contactes que els permeten créixer, consolidar-se i escalar.” “Estar en Forinvest, l'esdeveniment de referència que reuneix els i les professionals més destacats del sector financer, empresarial i emprenedor, és clau per a les nostres startups, perquè en este fòrum poden reflexionar sobre el present i futur del sector i accedir a les últimes tendències, ha manifestat Bernabé.

València Activa ha reunit nou startups, “exemple del talent i la innovació amb segell valencià”, segons la regidora. Durant la primera jornada, el punt habilitat per València Activa va rebre la visita de la delegació institucional liderada per la Ministra d'Innovació i Ciència, Diana Morant; el conseller d'Hisenda, Vicent Soler; el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca i el director de Forinvest, Alejandro Roda. En este espai també participava l'Oficina d'Inversions de València, el nou servici impulsat per l'Ajuntament de València i Cámara València, que treballa per a convertir la ciutat en un pol d'atracció d'inversions i talent. “Venim a Forinvest a promocionar este nou servici i a connectar amb inversions que estiguen interessat a la ciutat de València”, ha explicat María Escartí, directora d'Invest in València.

Durant la primera jornada, el subdirector d'Emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, va participar en la taula ‘Ecosistemes robustos. Connectant startups, inversors i administració, en la qual va abordar el paper de l'administració local com a agent facilitador, dinamitzador i connector de talent a València.

Startups participants en l'estand de València Activa

Entre els projectes empresarials innovadors de l'ecosistema valencià participants en l'estand promogut per València Activa, han estat Binartis Genomics, una empresa que compta amb més de 20 anys d'experiència en genètica clínica, que aplica intel·ligència artificial per al desenvolupament d'anàlisis genètiques exhaustives i fiables i les solucions tecnològiques de les quals milloren la qualitat de vida de les persones. També ha participat Syndeno, una empresa de programari que treballa en l'aprofitament i simplificació de tecnologies complexes perquè qualsevol startup les puga utilitzar i continuar escalant.

Unes altres de les signatures han sigut Quasar Dynamics, empresa desenvolupadora de programari especialitzat en tecnologies disruptives, com la realitat virtual; Bioscore Sostenible, projecte que impulsa la transició cap a un turisme sostenible amb un programari que avalua i gestiona de manera eficient el nivell de sostenibilitat dels hotels; Innoarea Projects, per a ajudar altres empreses a implementar solucions intel·ligents de realitat estesa (XR) que milloren la interacció amb el públic; o Fibsen, signatura que desenvolupa tecnologia té com a objectiu evitar pèrdues d'aigua a les ciutats amb sensors de fibra òptica intel·ligent.

El llistat de startups seleccionades per València Activa es completa amb Bounsel, empresa desenvolupadora de programari que aspira a revolucionar la gestió documental aplicant la Intel·ligència Artificial a través d'una plataforma de gestió intel·ligent; Bitstartups, un projecte que connecta projectes i mecenes, i que amb un sistema de recompenses garanteix que totes dues parts aconseguisquen els seus objectius de la forma més eficient i entretinguda (blockchain i tokenización); i Emendu, empresa nascuda per a eliminar barreres en l'accés a la tecnologia amb una plataforma de rènting tecnològic.