S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Flores de Pascua - València

Vés enrere Flores de Pascua

Tornar

La ciutat es vesteix de Nadal amb 5.000 flors de Pasqua, distribuïdes per tots els barris i pobles

Els jardins de Polifil, el parc de Benicalap, l'estany del Palau de la Música, el Parterre o la Plaça Major de Pinedo acullen part de les flors

• El cost total del subministrament de les plantes és de 13.280 €.

18/12/2021

L'Ajuntament de València continua preparant la ciutat per a les pròximes festes de Nadal. A l'enllumenat urbà posat en marxa en diferents carrers i als pobles de València es suma ara l'ornamentació floral, que també es distribueix per tots els barris i pobles, tal com ha assenyalat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana i Jardineria Sostenible, Sergi Campillo. Campillo ha explicat que “ja és una tradició que portem des de fa molts anys i que permet que molts carrers de la nostra ciutat puguen lluir estes típiques flors que estan associades a l'ambient de Nadal i, per tant, ajuden a embellir els nostres carrers i les nostres places”.

 

El Servei de Jardineria i l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins són els encarregats de dur a terme la plantació de flor de pasqua (poinssetia) per ornar els jardins de cara a les festes nadalenques. Tal com ha recordat Campillo, “esta iniciativa es realitza periòdicament des de fa diversos anys per fer arribar el Nadal als diferents barris de la ciutat”. “De fet –ha recordat- una de les premisses a l'hora de realitzar el repartiment d'estes populars flors és que arribe a tots els barris i a tots els pobles”.

En total, s'han adquirit un total de 5.000 ponsèties, la mateixa quantitat que l'any passat, que es preveu distribuir per la ciutat: el Servei de Jardineria plantarà 3.000 unitats, i l’OAM Parcs i Jardins les 2.000 restants. El cost total del subministrament d'estes plantes ha estat de 13.282,50 euros.

“Amb esta plantació, que ja s'ha convertit en una tradició als jardins de València, es pretén acostar l'ambient nadalenc als diferents barris de la ciutat”, ha subratllat Campillo. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha recordat que el govern municipal “ha optat per reduir la macroplantació de flor de pasqua que anys enrere es realitzava al llarg de tot el pont de les Flors i substituir-la per una plantació més racional en les quatre capçaleres del pont; el que permet ampliar els punts de repartiment d'exemplars de ponsèties per altres jardins de la ciutat: el Jardí del Túria i el de Polifil, el Parc Central, els parcs de Malilla, l'Oest i Benicalap, el Jardí d'Aiora, el Parterre, la plaça de l'Església de Campanar, la Plaça Major de Pinedo, l'avinguda de les Fires de Benimàmet, o la plaça de Benimaclet, entre d’altres”.

A més, i com a novetat enguany, s'ha ampliar la iniciativa a algunes dependències situades en els propis jardins, com és el cas de les naus del Parc Central o les alqueries del Parc de Malilla.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo