Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Fallas municipales accesibles - València

Vés enrere Fallas municipales accesibles

Volver

Les falles municipals ofereixen explicacions accessibles per a persones amb discapacitat

• El lema de la falla municipal és "Dos coloms, una branca"

13/03/2024

  • L'Ajuntament posa a la disposició dels ciutadans explicacions de les falles municipals 2024 adaptades a persones amb capacitats diferents
  • Estes polítiques d’inclusió s’emmarquen dins del nou protocol d’accessibilitat i plena inclusió aprovat recentment per l’Ajuntament

Les falles municipals de 2024 ofereixen explicacions adaptades per a persones amb discapacitat auditiva, visual o intel·lectual en sistemes augmentatius, alternatius i també en llengua de signes amb subtítols. La Direcció General de Persones amb Discapacitat ha sigut l'encarregada de dur a terme esta iniciativa, que “treballa per a buscar la inclusió de tots i totes en la festa”, segons comenta Javier Copoví, director general de Persones amb Discapacitat.

“El que es pretén és aconseguir que tothom puga gaudir de tots els vessants de la festa fallera”, ha afegit Copoví, qui també ha fet referència a la resta de mesures que s'han impulsat des de la Direcció General amb motiu de la celebració de les Falles 2024.

En el cas de les persones amb discapacitat auditiva, podran accedir a l'explicació tant de la falla gran com de la infantil a partir d'un vídeo on es descriuen els monuments d'enguany mitjançant llenguatge de signes. Les persones amb discapacitat visual també podran conèixer la sàtira i crítica de les falles de l'Ajuntament a partir d'una guia en format àudio que arreplegarà cadascuna de les explicacions.

D'altra banda, les persones amb discapacitat intel·lectual podran accedir a una guia de lectura fàcil, creada pel Servici d'Accessibilitat Cognitiva de Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana i redactada amb un llenguatge adaptat a les seues necessitats, que inclou pictogrames sobre l'explicació de tots dos monuments.

La falla gran, obra dels artistes Pere Baenas i Escif, porta com a lema “Dos coloms, una branca” i simbolitza un missatge de pau i sostenibilitat. La falla infantil, “Llegir en verd”, a càrrec dels artistes Ceballos i Sanabria, juntament amb Marina Puche, homenatja l’elecció de València com a Capital Verda Europea 2024.

Nou protocol d'accessibilitat i plena inclusió

Estes iniciatives s'emmarquen dins del nou protocol d'accessibilitat i plena inclusió d'esdeveniments i actes municipals aprovat recentment per l'Ajuntament de València.

Algunes mesures d'accessibilitat en comunicació, com la inclusió de senyalització en diversos formats (lectura fàcil, Braille, pictogrames, text d'alt contrast...), així com l'habilitació d'espais delimitats en tots els actes fallers, són algunes de les iniciatives que des de la Direcció General de Persones amb Discapacitat s'han aprovat, seguint les polítiques de plena inclusió, accessibilitat i disseny universal dels actes i esdeveniments celebrats per l'Ajuntament.

En els següents enllaços es pot accedir a les guies d'interpretació dels monuments municipals 2024.

Guia de lectura fàcil:

Monument municipal major

Monument municipal infantil

Audiodescripció:

Monument municipal major

Monument municipal infantil

Descripció llengua de signes:

Monument municipal major

Monument municipal infantil

Recursos multimedia

Javier Copoví