S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Exposición Pintura española siglo XX - València

Vés enrere Exposición Pintura española siglo XX

Tornar

El Museu de la Ciutat acull, fins a octubre, l'exposició “Pintura espanyola. Segona meitat segle XX”

L'exposició està dedicada a la pintura dels anys 60, 70 i 80, un període clau de la història recent del nostre país

• Obra de l'artista Carlos Franco

01/06/2021

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, i el director de la Fundació, Manuel Xirivella Soriano, han inaugurat l'exposició “Pintura espanyola. Segona meitat segle XX”, que estarà oberta al públic en el Museu de la Ciutat fins al 24 d'octubre. Tello ha posat en valor l'exposició i ha afirmat que “esta col·laboració públic-privada ens està permetent dur a terme exposicions de gran qualitat en el Museu de la Ciutat”.

 

Una col·laboració que va començar l'any passat amb l'exposició “Una Aproximació a la Geometria Valenciana’, i que enguany es repetix amb una mostra realitzada amb fons propis de la Fundació Manuel Xirivella Soriano, que tal com ha exposat la regidora, “està dedicada a la pintura espanyola dels anys 60, 70 i 80, un període clau de la història recent del nostre país, ja que va comportar canvis transcendentals en l'àmbit polític, social, econòmic i, com no, cultural”.

La mostra exhibix una selecció d'obres representatives dels nous valors i concepcions artístiques d'esta etapa, on podem captar les inquietuds, les innovacions tècniques i les diferents tendències creatives d'uns corrents marcadament rupturistes. Artistes com Luís Gordillo, Chema Cobo, Carlos Alcolea, José María Sicília o Miguel Ángel Campano, són referents artístics d'este moment cultural i social, i tenen la seua representació en la mostra, al costat d'altres 20 noms importants de la nostra pintura.

Tello ha agraït el treball de Manuel Xirivella i Rafael Tejedor, que han seleccionat les obres i dirigit els aspectes més importants de l'exposició, així com el de María Barceló, directora de Museu de la Ciutat, encarregada de coordinar les relacions entre totes dues institucions.

Finalment la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha animat “a tots i a totes al visitar el Museu de la Ciutat perquè és una oportunitat única de veure a València una exposició com esta, que mostra la gran qualitat de l'art valencià, i dels nostres espais expositius”.

Recursos multimèdia

Glòria Tello