Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Expo Carteles berlanguianos - València

Vés enrere Expo Carteles berlanguianos

Volver

Inaugurada l'exposició ‘Cartells berlanguians’ en Bombas Gens

El regidor de Turisme, Emiliano García, anima a visitar una mostra que permet acostar-se a la figura del cineasta valencià Luis García Berlanga

• Un dels cartells que s'exposen en Bombas Gens

21/04/2022

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, i la comissionada de l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, han inaugurat juntament amb la vicepresidenta i el director de l'àrea social de la Fundació Per Amor a l’Art, Susana Lloret i Roberto Simón, la mostra ‘Cartells Berlanguians’, una exposició que s'exhibeix en Bombas Gens i que culmina el colofó dels tallers didàctics ‘El cartell berlanguià, quan un cognom es converteix en adjectiu” que va organitzar l'Ajuntament de València en el marc de l'any Berlanga. La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 8 de maig i té 40 cartells creats pels xiquets participants en els tallers al voltant de quatre pel·lícules seleccionades: Bienvenido Mr. Marshall, Calabuig, Los jueves, milagro i Plácido.

 

El regidor de Turisme ha subratllat “la col·laboració de Bombas Gens - Fundació per Amor a l'Art, entitat gràcies a la qual s'ha pogut dur a terme esta proposta, que compleix amb un dels objectius principals que ens havíem marcat per a l'any Berlanga: fer arribar la seua figura i la seua obra a les noves generacions perquè no es perda el seu llegat. I tot això fomentant la creativitat i l'amor a l'art dels més menuts. Convide tothom a gaudir dels cartells que ens permeten conéixer una mica més al cineasta valencià més internacional".

L'exposició és el resultat palpable dels tallers didàctics en els quals 80 joves van crear cartells de pel·lícula. Dissenyat per Paco Sales & Isabelle Bonet de Atelier d’Arts i promogut per l'Ajuntament de València a través de la Regidoria de Turisme, va aconseguir en diverses sessions que 80 joves aprengueren, a través de l'acció, la diversió, el diàleg i la creativitat plàstica les claus de la mirada personal i el caràcter mediterrani de Luis García Berlanga.

Els participants en els tallers van tindre l'oportunitat de posar en pràctica l'ofici de cartellista, usant dos codis de comunicació, la imatge i el text. A més, va tindre lloc un taller preparatori de l'exposició en el qual 25 joves van aprendre el llenguatge expositiu i com mostrar obres amb l'ajuda de 12 estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de València. Tots els participants han accedit a la comèdia agredolça, superpoblada i absurda que utilitzava el cineasta valencià com a vehicle per a expressar la seua visió del món, en una època on l'expressió no era lliure.

En l’exposició, els visitants podran contemplar eixa nova visió de la missió del cineasta i gaudiran de com la transcendència d'una obra tan recognoscible i benvolguda ha passat a formar part del llenguatge popular. L'exposició demostra, a més, la importància del cartell i el deure de captar l'essència d'una pel·lícula en una imatge estàtica, mentre es recorre la sala analitzant els cartells de l'obra de Berlanga.

“La Fundació Per Amor a l’Art es caracteritza per col·laborar amb altres institucions, siguen públiques o privades. Així que esta és una mostra més que fem el que deiem i, a més, ho fem encantats perquè hem contribuït al fet que estos xiquets descobrisquen, aprenguen i gaudisquen d'un munt de coses en el nostre edifici”, ha explicat Susana Lloret, vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art-Bombas Gens, qui ha afegit: “Quan Teresa Cebrián ens va proposar estos tallers i després mostrar el resultat en una exposició, no dubtàrem ni un segon. Tenim les instal·lacions i, sobretot, l'ànim de compartir-les, que és el més important”.