Exención ORA vehículos no contaminantes - València

Exención ORA vehículos no contaminantes

Tornar

L'Ajuntament incentiva a la ciutadania perquè el parc mòbil de la ciutat siga cada vegada menys contaminant

La Junta de Govern també acorda “xicotetes” modificacions relacionades amb la reurbanització del voltant del Mercat Central, “que no demoraran el termini de les obres de la primera fase”

• Els vehicles no contaminants estan exempts de pagar l'ORA

17/12/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat hui una pròrroga de dos anys de l'acord municipal que es va adoptar per a eximir del pagament de la taxa de l'ORA (per l'estacionament en zones delimitades) a aquells vehicles que disposaren del distintiu ambiental de “zero emissions”. A més d'esta mesura, “que s'emmarca en l'objectiu de contribuir en la lluita contra el canvi climàtic”, l'executiu local també ha aprovat, amb un pressupost de 8,7 milions d'euros, la licitació d'un nou equipament per al Servici de Bombers, i “xicotetes” modificacions relacionades amb la reurbanització del voltant del Mercat Central, “que no demoraran el termini de les obres de la primera fase, que conclouen en uns dies”.

 

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha informat d'estes i altres acords de la Junta de Govern Local al costat del vicealcalde i regidor, Sergi Campillo, ha destacat que el fet que els vehicles que acrediten zero emissions no estiguen subjectes al pagament de la taxa de la zona blava en els pròxims dos anys, “suposa prorrogar una mesura adoptada per a afavorir l'ús dels vehicles menys contaminants a la nostra ciutat”. “Es tracta d'un acord que se suma a altres iniciatives desenvolupades per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, en la qual les ciutats han d'assumir un paper protagonista”.

Així, esta decisió, que incentiva a la ciutadania perquè el parc mòbil de la ciutat siga cada vegada menys contaminant, “dona continuïtat a altres propostes com la de reurbanitzar els principals enclavaments de la ciutat per a reduir el trànsit privat i la d'afavorir els desplaçaments per als vianants o amb vehicles de mobilitat personal com la bicicleta.

8,7 milions d'euros per a ampliar les dotacions de Bombers

D'altra banda, Borja Sanjuán ha informat de la proposta de contractar “unes obres molt importants”, les d'execució de l'edifici de direcció del Servici de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil, al Parc Central de Bombers de l'avinguda de la Plata, en una illa completa delimitada per l'avinguda de la Plata, i les calles Actriu Llavor Serrador, Sollana i Bomber Ramón Duart.

La Junta de Govern ha convocat el procediment obert i ha aprovat els plecs de condicions que estableixen que estes obres, amb un import de 8,7 milions d'euros, es dugueren a terme en un termini de 18 mesos.

“La construcció d'este nou immoble es deu a la nova estructura organitzativa del mateix Departament de Bombers València, que requereix nous espais a causa de les instal·lacions actuals són insuficients”, ha explicat el regidor, després de ressaltar que “quan finalitze el present manat s'hauran renovat tots els parcs de bombers després de molts anys sense que es fera cap obra en ells”.

Les obres de la primera fase de reurbanització del Mercat Central conclouen en uns dies

Finalment, el regidor d'Hisenda s'ha fet eco de l'acord de govern de dues modificacions “menors” relacionades amb el projecte d'urbanització de l'entorn de la plaça Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i Església dels Sants Joans. “Este canvi, que no afecta els terminis d'execució de l'obra, i no demorarà l'acabe de les obres de la primera fase que conclouran en uns dies, conforme el compromís adquirit amb els venedors i venedores d'este recinte, contempla el reforç del forjat d'unes dependències subterrànies en desús localitzades al carrer Palafox, al costat del Mercat Central, per a poder instal·lar el nou paviment de la plaça”.

“Els nous treballs no requereixen un nou contracte, ja que es troba en l'àmbit de les obres que ja s'estan executant, i la seua quantia de 36.579,11 euros tan sols augmenta un 0,62% del preu del contracte”, ha afegit l'edil que ha assegurat que “amb esta actuació s'avança en la millora dels accessos al Mercat Central que suposa el projecte de reurbanització i permetrà obrir en millors condicions l'entrada que dona al carrer Palafox”.

L'equip de govern també ha modificat una altra millora d'este contracte perquè durant l'obra s'ha vist la possibilitat de llevar uns quadres elèctrics que eren al carrer, adossats a la façana del mercat, i reubicar-los dins del nou lloc de flors. “Així es lleven elements impropis de la façana del BIC i es dissimulen dins del lloc de flors, amb un armari en la part posterior”, ha conclòs Borja Sanjuán.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán