Evolución de la seguridad ciudadana - València

Evolución de la seguridad ciudadana

Tornar

València registra una de les taxes de criminalitat més baixes de l'última dècada

L'últim informe del Ministeri de l'Interior revela que els índexs d'inseguretat han descendit en 13,7 punts respecte a l'any 2010

• Les xifres del Ministeri de l'Interior demostren que València té una de les millors taxes de criminalitat d'Espanya

18/09/2021

La taxa de criminalitat a València ha caigut més de 13 punts en l'última dècada. Es tracta d'una de les principals conclusions de l'últim informe de seguretat del Ministeri de l'Interior. Tots els indicadors sobre infraccions penals utilitzats per l'Oficina Estadística Europea (EUROSTAT) confirmen un descens de la inseguretat a la ciutat des de l'any 2016 quan la taxa va caure fins a un 57,1, mantenint-se en eixos nivells durant els següents cinc exercicis. Actualment és similar a la del 2016, es manté en el 57,1 des de 2015.

 

La taxa de criminalitat és superior entre els anys 2010 i 2015, quan la mitjana se situava en els 64,4 punts mentre que en els últims cinc anys, del 2016 al 2021, esta s'ha quedat en els 56,83 de mitjana. De fet, la taxa actual és la tercera més baixa dels últims onze anys si s'exclou l'any 2020, que va ser absolutament excepcional pel confinament i l'Estat d'Alarma. La del 2021 és la xifra més baixa dels últims onze anys igualant la més baixa que ha registrat la ciutat en l'última dècada, 57,1 l'any 2016, ja amb el ‘Govern del Rialto’.

Estes xifres del Ministeri de l'Interior demostren que València és una ciutat segura i té una de les taxes de criminalitat més baixes d'Espanya”, ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha qualificat com a “abismal” la diferència respecte a les xifres sobre seguretat que la ciutat tenia en els anys 2010 i 2011. “Les dades desmunten la fal·làcia de la dreta i l'extrema dreta, que tracten de projectar la imatge d'una València insegura, menteixen i ho usen com a argument polític, els és igual València perquè València és un instrument per a arribar al poder, no els importa tacar i danyar la imatge de la ciutat, l'única cosa que volen és aconseguir el poder a qualsevol preu”, ha afirmat Cano.

El descens dels índexs de criminalitat és generalitzat, han descendit els homicidis, assassinats, delictes greus de lesions, delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, els robatoris, tràfic de drogues i la resta d'infraccions penals. “València és una ciutat segura, ho era abans i ho continua sent ara, la ciutadania i els qui ens visiten poden transitar pels nostres carrers amb tranquil·litat encara així continuem treballant cada dia per a aconseguir uns nivells de seguretat similars en tota la ciutat però insistisc, estem en una bona situació”, ha assenyalat Cano.

El regidor de Protecció Ciutadana ha reconegut els problemes de convivència que registren determinades zones dels Barris de Orriols, Marxalenes i Plaza d'Hondures. “Són problemes que ens preocupen però la Policia Local de València ja està treballant sobre esta situació en coordinació permanent amb Policia Nacional”, ha indicat.

Recursos multimèdia

Aarón Cano