Espacio peatones El Saler - València

Espacio peatones El Saler

Tornar

Mobilitat Sostenible amplia l'espai per a vianants en el centre urbà del Saler

Grezzi: “Una conclusió compartida arran de la pandèmia és la importància de la cura de l'espai públic i la seua recuperació per a ús social com a eina per a afavorir la salut de la persona”

• El carrer de l'Anguilera

22/07/2021

El servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha procedit esta setmana a la conversió en carrer per a vianants del tram del carrer de l’Anguilera que va des de la parròquia de Sant Josep fins al carrer Historiador Betí, en el centre del Saler. Es tracta d'una proposta veïnal traslladada a l'alcaldia d'este poble de València i, a través de la qual, les veïnes i els veïns van fer arribar al consistori municipal “la necessitat d'una zona de passeig en el centre del poble especialment per a les persones majors”.

 

“Si de la pandèmia de la COVID-19 hem tret una conclusió, sobre la qual tota la ciutadania està d'acord, és la de la importància de la cura de l'espai públic i la de la seua recuperació per a ús social com a eina per a afavorir la salut de la persona”, ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi sobre esta actuació sol·licitada pel veïnat que, ha afegit, “ve a ser una prova més d'esta realitat”.

Després que el personal tècnic de Mobilitat Sostenible determinara que, efectivament, el carrer de l’Anguilera era la via que reunia les condicions més adequades, s'ha procedit a realitzar una actuació d'urbanisme tàctic amb la qual s'ha convertit en carrer per a vianants el tram entre la parròquia i el carrer Historiador Betí. L'actuació s'ha efectuat mitjançant la ubicació de jardineres amb plantes, fites i senyalització tant horitzontal com vertical.

L'accés al carrer de l’Anguilera des de l'església està interromput, mentre que l'accés des del carrer Historiador Betí queda garantit tant per als vehicles d'emergència com per a residents.