Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Entrega Premios Bienestar Animal Fallero - València

Vés enrere Entrega Premios Bienestar Animal Fallero

Volver

Benicalap i Fernando el Catòlic-Àngel Guimerà guanyadores dels I Premis Benestar Animal Faller

Els guardons premien l’interde les comissions falleres a construir una societat més preocupada i involucrada amb el benestar animal

• Falles guardonades

19/05/2023

Les comissions de les falles de Benicalap i Fernando el Catòlic-Àngel Guimerà han resultat guanyadores dels I Premis Benestar Animal Faller, que entrega l'Ajuntament de València al món faller, com a reconeixement a la seua important labor de visualització de les necessitats de cura dels animals. Els guardons, que s'inauguren en esta edició, naixen gràcies a la iniciativa de la Regidoria de Benestar Animal, en col·laboració amb la Germanor de sant Antoni Abat de València i el suport de la Regidoria de Cultura Festiva.
 

L'acte de lliurament d'estos reconeixements, que s'ha celebrat en l'Hemicicle Municipal, ha estat presidit per la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, i ha comptat amb la participació del president de la Germanor de sant Antoni Abat, Rafael Garrote. En l'acte també han participat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, el regidor de Sanitat, Emiliano García i altres membres de la corporació.

Durant l'acte Tello ha reconegut “la important labor de les comissions falleres, que dediqueu part del vostre temps i esforç a construir una societat més preocupada i involucrada amb el benestar animal”, i ha agraït “l'esforç dut a terme pels responsables de les comissions falleres que en un temps rècord van presentar la seua candidatura a estos premis i especialment als de les falles guanyadores”.

Per la seua banda, Rafael Garrote ha posat en valor la iniciativa “amb la qual es pretén fomentar els valors de solidaritat i respecte cap als nostres animals de companyia, en una part de la societat tan significativa com és el món faller”.

La Falla Benicalap ha sigut la guanyadora del primer premi. El monument faller, sota el lema “S.O.S. Extinció”, creat per l'artista Juanjo Salóm, ha rebut un estendard honorífic i 1.000 euros en metàl·lic. Per la seu banda, la Falla Fernando el Catòlic-Àngel Guimerà, creada pels artistes fallers Samuel I Víctor, denominada “Animalari Quasi Extint”, ha rebut,establecen a més de l'estendard, un premi en metàl·lic de 500 euros.

L'objectiu d'estos guardons és, tal com establixen les bases de la convocatòria, reconéixer la labor de les comissions falleres, que dediquen part del seu temps i esforç a construir una societat més preocupada i involucrada amb el benestar animal. Per a això, el jurat ha destacat aquelles escenes o ninots de les falles, tant infantils com grans, plantades en l'exercici 2023, que van destacar per posar en valor o guardar relació amb el benestar animal; així com aquelles encaminades al foment del benestar animal i la integració i participació dels animals de companyia.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr