Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Entrega premios Beatriu Civera - València

Vés enrere Entrega premios Beatriu Civera

Volver

Dos relats amb “mirada jove, atenta, i feminista” són guardonats amb els premis que reivindiquen la figura de Beatriu Civera

L’Ajuntament destaca Sofía Zakhir Puig, pel relat “Tres mujeres y el lenguaje”, i Salvador Machancoses García per “Bona nit”

• L'Ajuntament convoca anualmente els premis de relats breus Beatriu Civera

04/10/2022

El Saló de Cristal ha sigut esta vesprada l’escenari de l’entrega dels premis de relats breus Beatriu Civera, un certamen convocat anualment per l’Ajuntament “per promoure, a través de l’escriptura, la reflexió sobre les barreres que encara tenen les dones per a aconseguir una plena igualtat”. Així ho ha explicat la regidora Lucía Beamud, en felicitar els guardonats pels seus treballs “que descriuen la superació dels estereotips sobre el paper de les dones i conviden a l’empoderament femení”. En la present edició, la sisena, el jurat ha destacat, en la modalitat jove, l’obra de Sofía Zakhir Puig, autora del relat “Tres mujeres y el lenguaje”, mentre Salvador Machancoses García ha sigut premiat pel relat “Bona nit”.

 

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere LGTBI, Lucía Beamud, ha presidit l’acte de lliurament d’estos premis de la VI edició d’una convocatòria que “reivindica la figura de Beatriu Civera, una escriptora i periodista que va ser invisibilitzada, com tantes i tantes dones que han patit la invisibilització de la seua tasca i el seu treball, i que, a més, es va fer un lloc en un món d'homes". En esta cerimònia també ha participat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario.

Lucía Beamud ha recordat que esta sisena edició del certamen de relats Beatriu Civera s’organitza “amb l’objectiu de incentivar la superació d'estereotips assignats a les dones i motivar el seu apoderament”. En paraules de la regidora, “esta iniciativa també defén la visibilització de les figures femenines que poden ser referents, així com la presència de les dones en àmbits masculinitzats i l'eliminació dels obstacles que han de superar en la seua trajectòria vital”. I en la present convocatòria s’han diferenciat dos modalitats: dels 18 als 30 anys i de més de 30 anys perquè “les experiències vitals són molt diferents dels 18 anys o als 50. I hem de parar atenció a eixos dos vessants: la mirada jove i atenta, i la mirada feminista”.

A este respecte, la regidora ha incidit especialment en la “mirada feminista de la joventut”. "Volem incentivar la participació dels joves i les joves perquè la forma en què vivim el dia a dia, les experiències vitals són ben diferents. Volem incentivar polítiques de joventut amb mirada feminista, mantindre atenta una mirada jove amb ulleres violeta", ha aclarit.

Del total de 25 relats presentats, sis han participat en la modalitat jove (persones de fins a 30 anys) i 19 en la modalitat de majors de 31 anys. Respecte a la redacció en valencià, 5 dels relats han sigut redactats en esta llengua. I el percentatge de dones escriptores enguany ha sigut del 88%.

Pel que fa al jurat, Lucía Beamud ha recordat que “atesos els criteris de paritat i d'acord amb les modalitats establides", es va constituir per fiscal Susana Gisbert, el lingüista Ferran Campos, el psicòleg Guillem Ribes i la periodista Sara Olivas.

Recursos multimedia

Lucía Beamud