S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Enllumenat Jesús-Patraix - València

Vés enrere Enllumenat Jesús-Patraix

Tornar

València deixa d’emetre més de 16.000 tones de CO2 a l'any gràcies a la modernització de l’enllumenat públic

Notario: “Som un referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic i volem que els veïns i veïnes de València senten orgull per la seua ciutat i per cadascun dels seus barris i pobles”

• Fanal model VILA

21/02/2023

La regidora de l’Àrea de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València i responsable de l’enllumenat públic, Lluïsa Notario, ha visitat Patraix, Sant Isidre i Sant Marcel·lí juntament amb els veïns i veïnes d’estos barris per analitzar el seu enllumenat públic. “Amb el Pla d’Eficiència Energètica que posàrem en marxa en 2015 i en què hem invertit més de 23 milions i mig d’euros, hem aconseguit reduir el consum energètic en un 50 % del total inicial i hem deixat d’abocar a l’atmosfera 16.083 tones de diòxid de carboni”, ha explicat. En concret, al barri de Patraix les emissions s’han reduït en 340,88 tones; 156,58, a Sant Isidre, i 162,81 tones, en Sant Marcel·lí”
 

Notario ha explicat que en el conjunt de la ciutat s'han transformat en estos set anys uns 87.000 punts de llum, que representen el 81 % del parc inicial. D’este total, en Patraix s’han renovat 1.585 lluminàries, 800 en Sant Marcel·lí i 742 en Sant Isidre. “L’enllumenat públic és un factor important en la lluita contra el canvi climàtic i és un dels àmbits de la gestió municipal que ha experimentat una transformació més profunda en els últims anys. Un canvi que ha derivat en una reducció dràstica del consum d’energia a l’Ajuntament de València i un estalvi econòmic de vora sis milions, que s’afegixen a l’estalvi energètic en altres àrees”, ha explicat.

La regidora ha visitat amb el veïnat alguns dels carrers dels tres barris on s’ha executat la renovació de tots els fanals “VILA” (Subjectes a la façana) i “FERRAN VII” (acoblades al seu propi pal). Els treballs han consistit en la substitució del bloc òptic per a llum de descàrrega complet per una placa horitzontal de leds, d'idèntiques característiques als anteriors, a més de la substitució dels cristalls que són translúcids per uns altres totalment transparents, de menor absorció de flux lluminós i de millor resultat luminotècnic, en el cas dels fanals “FERRAN VII” i deixant sense cristalls en el cas dels fanals “VILA”, en tenir una estructura més robusta. Notario ha afirmat que “l’eficiència i la transició energètica i les polítiques sostenibles són un eix troncal de la política del govern de Joan Ribó. Segons ha indicat la regidora València “ es un referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic i volem que els veïns i veïnes de València se senten orgullosos de la seua ciutat i de cadascun dels seus barris i pobles. Tot este avanç experimentat per la ciutat en matèria de mobilitat urbana, eficiència energètica i renaturalització han estat determinants per a erigir-nos en Capital Verda Europea per a 2024 i a això hem contribuït tots i totes”.

Recursos multimèdia

0221 Notario.Enllumetat Jesús-Patraix