Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Emivasa - València

Volver

EMIVASA celebra els seus 20 anys amb la major inversió de la seua història

Elisa Valía: “L'enfocament del present immediat per a garantir un futur passa per promocionar l'aigua de l'aixeta”

• Emivasa complix 20 anys

23/03/2022

L'Empresa Mixta Valenciana d'Aigües S.A. (EMIVASA) celebra este mes de març el seu 20 aniversari des que l'any 2002 iniciara la seua activitat i ho fa tancant l'exercici 2021 amb una xifra rècord d'inversió, la major en la seua història, que ronda els 20 milions d'euros. Durant estes dues dècades la societat ha realitzat inversions per valor de 180 milions d'euros, que han situat a València a l'avantguarda del sector en la gestió d'aigua de manera sostenible.

 

Formada per l'Ajuntament de València i l'entitat Aigües de València Global Omnium, des de la seua constitució l'any 2002, EMIVASA gestiona les plantes potabilitzadores El Realón (Picassent) i La Presa (Manises) i a la ciutat de València gestiona dos tipus de xarxes: l'anomenada “Xarxa d'Alta Pressió”, d'aigua potable per a consum humà, i l'anomenada “Xarxa de Baixa Pressió”, d'aigua no potable destinada a reg, aigualeig i fonts ornamentals en el terme municipal de València.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València, Elisa Valía, ha ressaltat que “EMIVASA és un bon exemple de la col·laboració público i privada que redunda en benefici de la ciutadania, que es tradueix a oferir sempre el millor servei a la població i en la cerca constant de la innovació, aplicada des d'una òptica mediambiental”. Segons les seues paraules, “continuar amb el ritme d'inversions és clau per a conservar en òptimes condicions la xarxa i per a modernitzar-la amb la finalitat de continuar liderant projectes ambiciosos i obrint línies d'investigació que mantinguen València en primera línia en matèria de gestió d'aigua de manera sostenible”.

“L'enfocament del present immediat per a garantir un futur passa per aplicar polítiques d'economia circular, promocionant l'aigua de l'aixeta, amb solucions que fusionen la tecnologia amb la sostenibilitat per a contribuir al desenvolupament de la ciutat”, ha declarat Valía.

Per part seua, el CEO de Global Omnium, Dionisio García, ha confirmat el compromís del conjunt de la companyia valenciana amb la prestació del millor servei amb criteris d'eficiència i sostenibilitat en la gestió del cicle integral de l'aigua. A més, ha posat en valor la vocació de servei en la prestació d'aquest servei essencial les 24 hores dels 365 dies de l'any. Segons el parer de García Comín l'aposta tecnològica empresa per EMIVASA durant estos anys ha permés situar a la ciutat de València com un model de la bona gestió de l'aigua on hem aconseguit nivells de rendiment i estalvi hidràulic punters a nivell internacional.

En els 20 anys de gestió de EMIVASA s'ha incrementat en 13,8 punts el rendiment hidràulic. A esta millora han contribuït tant l'optimització contínua en la gestió per part de EMIVASA, com l'efectivitat de les campanyes de conscienciació ciutadana de fer un ús responsable de l'aigua. De fet, els consumidors també han contribuït a este ús eficient del recurs perquè, malgrat un increment de la població del 3,7%, hem passat de consumir 182,5 litres per habitant al dia a 144,2 5 litres per habitant al dia, la qual cosa comporta una millora del 21%.

A més, EMIVASA va ser pionera en 2012 amb la instal·lació de comptadors de telelectura, la qual cosa va implicar un canvi de model en la gestió del proveïment, contribuint a la modernització dels serveis d'aigua urbans amb la millora de les aportacions en el control de consums i en les tecnologies de recollida de la informació.

Al llarg d'estes dues dècades s'han reparat un total de 13.307 canonades, 35.015 ramals i 7.101 elements. Així mateix, el nombre de controls analítics en la xarxa de proveïment està molt per damunt de l'exigit per la reglamentació.

EMIVASA sempre ha estat molt conscienciada amb la sostenibilitat mediambiental. Per això en els últims anys ha apostat per substituir el seu parc de vehicles a cotxes 100% elèctrics (2017), instal·lació de plaques fotovoltaiques (2021), recuperar l'energia de l'aigua en punts de la xarxa per a transformar-los en energia elèctrica i poder autoproveir la demanda elèctrica d'elements propis de la xarxa, i posar al servei de la ciutadania l'excedent (2019), frenar l'ús d'aigua embotellada mitjançant la posada en marxa de fonts d'aigua filtrada i refrigerada per a omplir botelles d'ús personal (PUSDAR 2021-2022). A més, ha liderat destacats projectes d'investigació tecnològica com el Projecte Love Water, entre molts d’altres.

En 2016 es va signar un conveni entre l'Ajuntament de València i la Fundació Aigües de València, que es va ampliar posteriorment a EMIVASA per al pagament del servei de subministrament d'aigua potable a persones en situació o risc d'exclusió social. Amb la pandèmia, es va col·laborar amb la Creu Roja i Assumptes Socials en la instal·lació de fonts de subministrament d'aigua potable en els assentaments detectats.