Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Digitalización comercio. Next Generation - València

Vés enrere Digitalización comercio. Next Generation

Volver

València presenta un projecte de suport a la digitalització dels comerços per import de 3 milions € per a finançament Next Generation

La regidora Pilar Bernabé ha presentat esta iniciativa, que preveu donar suport a la transformació digital de més de 500 pimes de Ciutat Vella

• El 95% del teixit econòmic de la ciutat de València està format per pimes i xicotets comerços

05/10/2021

L'Ajuntament de València presenta un projecte per a la digitalització dels comerços de les àrees turístiques de Ciutat Vella per un import de tres milions d'euros, per al seu finançament pels fons europeus de recuperació Next Generation. La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha detallat la iniciativa este matí, la qual ja ha començat a funcionar com a projecte pilot impulsat de manera conjunta amb la CEV (Confederació Empresarial Valenciana), i que es pretén que beneficie un total de 500 xicotetes empreses i comerços de la ciutat.

 

L'objectiu del projecte, ha explicat la regidora, és “acompanyar les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i als comerços del Centre Històric en la digitalització de tots els seus processos, des del principi i de manera íntegra”. En estos moments són 10 les empreses que participen en el projecte pilot del qual, tal com ha avançat Bernabé, es començarà a obtindre resultats a partir del mes que ve; però l'objectiu és poder arribar, gràcies al finançament europeu Next Generation, a més de 500 pimes i comerços del districte de Ciutat Vella.

“Volem acompanyar-los en el necessari procés de transformació digital”, ha assenyalat la regidora, un procés que afecta tots els àmbits de l'activitat comercial. Més enllà de l'elaboració i promoció d'una pàgina web, la digitalització arriba a àrees com els llibres de comptes de les empreses, la gestió de les factures o els catàlegs de productes, entre altres, ha explicat. Cal tindre en compte, ha afegit la regidora, que el 95% del teixit econòmic de la ciutat de València està format per pimes i xicotets comerços “als quals la digitalització no ha arribat de la mateixa manera que a les grans companyies, i per això, des de l'Ajuntament de València volem ajudar-los a superar les dificultats”.

Tal com ha assenyalat Bernabé, segons les pròpies entitats professionals i empresarials de comerciants, els principals problemes als quals s'enfronten a l'hora d'accedir a processos de digitalització són la falta de recursos i de temps, l'escassetat de formació i el desconeixement en si del procés de transformació digital. Per això, el projecte que l'Ajuntament presenta a finançament europeu preveu accions de tutorització (durant el període complet de digitalització), de formació (especialment en competència en idiomes, de cara al turisme), i de sensorització als carrers comercials (per a poder avaluar el flux de visitants i dirigir millor les polítiques de promoció).

“Es tracta d'un projecte ambiciós i molt seriós”, ha assegurat Bernabé, que té l'avantatge, ha afegit, que ja està en marxa en manera pilot, és a dir, que ja ho tenim preparat, i per això pot ser projectat i ampliat i d'una manera molt eficaç. El projecte contempla una línia d'ajudes, l'objectiu final de les quals és l'enfortiment de l'activitat comercial en les zones turístiques de la ciutat, en este cas, a Ciutat Vella.

“Volem continuar ajudant els nostres autònoms i les nostres pimes i, per això, en esta convocatòria, sent conscients que les convocatòries dels Next Generation estan sent molt ajustades, amb uns terminis molt curts, este Ajuntament continua esforçant-se al màxim, i continua posant en marxa la maquinària per a continuar ajudant els comerços, les pimes i els autònoms”, ha conclòs la regidora.

Recursos multimedia

Pilar Bernabé