Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Arbolado Orriols - València

Vés enrere Arbolado Orriols

Volver

L'Ajuntament executarà la plantació de l'arbratge d’Orriols a partir del pròxim mes de novembre

• La renovació de la xarxa implica 1.180 metres lineals de canonades

25/07/2023

  • El responsable de l'àrea de Medi Ambient, Juan Carlos Caballero, ha explicat que la construcció dels escocells no s'ha pogut iniciar en solapar-se amb la renovació de la xarxa de proveïment de l'aigua
  • Caballero indica que l'objectiu és “acabar l'obra en marxa actualment, iniciar la de l'arbratge i donar una alternativa a les quasi 60 places de pàrquing que es perden”

El portaveu municipal i delegat de l'àrea de Medi Ambient, Juan Carlos Caballero, ha desmentit aquest dimecres “que córrega perill la plantació de 139 arbres nous en el barri d’Orriols” i ha explicat que es durà a terme “a partir del pròxim mes de novembre tal com estava previst”.

Així mateix Caballero ha explicat que, a més, la construcció dels escocells “no s'ha pogut iniciar actualment per solapar-se amb la renovació de les canonades de fibrociment que s'està executant en eixos carrers”.

En este sentit, el portaveu ha recordat que ja va visitar fa dues setmanes la zona juntament amb el regidor Carlos Mundina i tècnics municipals i va comprovar in situ “que no es podia escometre el plantat fins que no finalitzaren les obres del Cicle Integral de l'Aigua en la xarxa de proveïment”. A més, el plantat no es pot realitzar en els mesos d'estius a causa del tipus de varietat triada i s'ha d'esperar als mesos d'hivern per a fer”, ha afirmat el portaveu.

Així, Juan Carlos Caballero ha manifestat que no es poden solapar les dos obres, “s'ha d'acabar una per a començar l'altra. L'anterior regidor delegat de Medi Ambient hauria d'haver parlat amb la seua companya del Cicle Integral de l'Aigua i haver-se coordinat per a fer les obres i no difondre una informació falsa respecte a l'arbratge, a més, de conéixer el tipus de varietat que es plantarà”.

La renovació de les canonades es va iniciar el passat 22 de maig i implica 1.180 metres lineals de canonada de fibrociment que se substituirà per canonada de fosa i l'import de la intervenció ascendeix a més 670.000 euros.

Pel que respecta al propi pla de plantació, Caballero ha indicat que després de comprovar en el lloc com anava a afectar l'arbratge a la secció destinada a l'estacionament en superfície de vehicles en eixos carrers, “l'equip de govern de Catalá ja està treballant en un estacionament alternatiu per a no deixar la zona sense pàrquing als veïns i, en un exercici de responsabilitat, ja hem encarregat un estudi als tècnics per a habilitar zones d'aparcament noves per als quasi 60 vehicles que es voran afectats”.