Descenso paro noviembre 2021 - València

Descenso paro noviembre 2021

Tornar

L’atur baixa a València en novembre a 57.469 persones, el major descens de l’any

El mercat laboral de la ciutat encadena set mesos consecutius de reducció de la desocupació respecte al mateix període de 2020

• En novembre hi ha hagut 5.138 persones aturades menys que en octubre a València

02/12/2021

El mercat laboral de la ciutat ha registrat 57.469 persones desocupades en novembre davant les 64.564 de novembre de 2020 i les 62.607 d’octubre passat, això és, un 10,99 % i un 8,21 % menys, respectivament. València encadena set mesos consecutius de descens de l’atur respecte al mateix periode de 2020, i novembre ha marcat la major reducció en el que portem d’any. L’alcalde, Joan Ribó, ha qualificat de “molt positives” estes dades, que demostren que “les polítiques que estem fent per eixir la crisi derivada de la pandèmia són adequades”. Per la seua part, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha destacat que esta xifra està per damunt de la mitjana nacional i de les principals ciutats espanyoles, la qual cosa “ve a confirmar que València lidera la recuperació econòmica post-covid”.

 

L’alcalde ha valorat la caiguda de l’atur a la ciutat, que “també ha baixat de forma significativa a la província i a la Comunitat Autònoma”, segons les dades publicades hui pel Servici Valencià d’Ocupació i Formació Labora. El màxim responsable municipal ha comparat “les polítiques que estem fent” per a la reactivació econòmica en el context de la pandèmia amb “les polítiques que es van fer en l’anterior crisi econòmica” a causa de la crisi financera de 2007-2008 i la crisi de les hipoteques d’alt risc. En eixe moment, ha assenyalat Ribó, “l’atur i l’ajuda a la xicoteta i mitjana empresa mai es van tindre en compte”, mentre que les xifres d’ocupació conegudes este dijous reflectixen que les mesures impulsades des de l’administració són “adequades”. 

La ciutat de València ha registrat un descens de l'atur de 5.138 persones al novembre respecte al mes d'octubre. La xifra d'aturats ha disminuït un 8,21 %, per damunt de la mitjana nacional, que està en el 2,4 %, i de les principals ciutats espanyoles, com ara Madrid (-2,17 %), Saragossa (-2,78 %), Màlaga (-4,05 %) o Sevilla (-6,74 %). Igualment, lidera la creació d'ocupació entre les capitals de província de la Comunitat Valenciana, ja que Alacant s'apunta un increment del 6,73% i Castelló del 7,77%, segons Labora. Amb açò, València comptabilitza un total de 57.469 persones en situació de desocupació i s'aproxima gradualment a la situació prèvia a la pandèmia.

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha assenyalat que “les dades de desocupació que ha publicat hui Labora són les millors que s'han registrat a la ciutat de València en els últims mesos”, i ha incidit que “esta situació reforça el treball realitzat des de l'Ajuntament de València per a la recuperació econòmica després de la pandèmia”. L’edil ha afegit que “estes bones xifres no servixen per llançar les campanes al vol, però sí que contribuïxen a motivar-nos per continuar treballant en la línia que ens hem marcat”.

L'evolució intermensual de l'atur reflectix, a més, una disminució de la desocupació femenina, que cau un 7,9 %, la qual cosa representa que 2.887 dones han trobat un lloc de treball al llarg de l'últim mes. La taxa entre els joves és on la disminució de l'atur és més acusada, segons les dades de Labora, ja que s’ha aconseguit un descens del 14,7 % entre la població d'entre 16 i 29 anys. La franja entre 30 i 44 anys, igualment, ha registrat un descens de la xifra de persones desocupades del 10,8 %.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Pilar Bernabé