S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Derecho a la Vivienda - València

Vés enrere Derecho a la Vivienda

Tornar

València demana un marc legislatiu estatal per poder garantir el Dret a la Vivenda

• L'Ajuntament treballa per garantir el Dret a la Vivenda

19/12/2022

L’Ajuntament s’ha reunit hui amb responsables de la Generalitat i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca per fer seguiment dels casos

L’Ajuntament de València ha reiterat hui la necessitat d’un marc legislatiu estatal que protegisca l’ús residencial de les vivendes, “per no presenciar més actuacions dels fons d’inversions que tenen difícil contenció per part de les administracions”.
 

Ho ha argumentat la regidora de Servicis Socials i Vivenda, Isabel Lozano, que ha participat, junt amb responsables de la Delegació de Desenvolupament Urbà i representants de la Generalitat i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, en una reunió per fer seguiment dels casos que hi ha a la ciutat de pèrdua d’habitatge o dels problemes existents per accedir a la vivenda.

En esta reunió hui s’han abordat situacions de desnonament que s’estan produint. “També hem analitzat l’actuació dels fons d’inversions, i els mecanismes de l’administració local per aturar o dificultar els moviments especulatius així com per a protegir l’ús residencial dels habitatges a València”, ha explicat la regidora de Servicis Socials i Vivenda.

En este sentit, Isabel Lozano ha defés que “s’han d’implementar mesures jurídiques per protegir l’ús residencial de les vivendes, i des de l’Ajuntament treballar també a través del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que és la ferramenta més poderosa amb què conta l’administració local".

Recursos multimèdia

Isabel Lozano