Deporte mayores - València

null Deporte mayores

Tornar

Els Centres de Majors reactiven les seues activitats esportives als parcs de València

Pilar Bernabé: “les persones majors tornen a gaudir de l'esport amb totes les mesures de seguretat i a l'aire lliure”

• Activitats físiques dirigides a persones majors

21/04/2021

Les activitats físiques dirigides a persones majors que es feien en els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM) de València es reprenen a l'aire lliure, als parcs dels diferents barris de la ciutat, així com al Jardí del Túria i en el Passeig Marítim.

 

Des de la declaració de l'Estat d'Alarma el mes de març del 2020, els cinquanta Centres de Majors Municipals de la ciutat de València romanien sense activitat a l'espera que milloren les condicions epidemiològiques, perquè els seus socis formen part dels grups de risc declarats per les autoritats sanitàries.

Estes classes es van veure paralitzades este gener degut a l'empitjorament de la pandèmia amb la tercera onada. Una vegada estabilitzada la situació i arran de la resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública del 25 de març de 2021, on ja es permet la pràctica esportiva a l'aire lliure en grups màxims de fins a deu persones «amb totes les garanties de seguretat i prevenció per a la seua salut», les condicions permeten reprendre l'activitat.

Pilar Bernabé, regidora d'Envelliment Actiu, ha destacat que “es reprén l'activitat física en més de 30 parcs de la nostra ciutat, les persones majors tornen a gaudir de l'esport amb totes les mesures de seguretat i a l'aire lliure. Som conscients que l'esport és salut”

Actualment, i una vegada represes les activitats més de 2.800 persones han iniciat la pràctica esportiva a l'aire lliure amb totes les mesures de protecció sanitàries i en més de 300 grups en diferents franges horàries i activitats, de 10 persones tal com marca la normativa vigent.

Per tant, es reprenen les activitats esportives un dia a la setmana per grup i hora. Entre les activitats que es realitzen destaca: gimnàstica, ioga, tai chi, balls de saló, i marxa nòrdica.

L'equip de professionals que dirigix les activitats físiques estarà format per les mateixes monitores i monitors que impartien les classes de manera habitual en els centres d'activitats. Es realitzen exercicis senzills, orientats a la millora de les activitats motrius.

 

L'ESPORT ÉS SALUT

 

Amb esta iniciativa, i mitjançant la pràctica de les activitats físiques proposades, es busca disminuir el risc de malalties que puguen patir les persones majors mitjançant exercicis que milloren l'equilibri i la postura corporal, alhora que faciliten la mobilitat articular.

A més d'activar el sistema cardiovascular, “estes activitats també tenen com a fi millorar la capacitat d'atenció i la memòria de les nostres persones majors mentre gaudixen dels espais verds a l'aire lliure de la nostra ciutat”.

A estos beneficis físics cal afegir els relacionals, ja que realitzar esport als parcs a l'aire lliure, facilita i fomenta la interrelació entre els usuaris al mateix temps que permet respectar les necessàries mesures de separació preventives.

Estos espais pretenen reforçar hàbits i actituds com ara la cura de l'entorn, el respecte del medi ambient urbà, la responsabilitat ciutadana i, finalment, és una bona ocasió de donar una altra utilitat als espais públics especialment als parcs i jardins.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé